BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Κόκκινος Σαρακατσάνος;

Αν µη τι άλλο οι πολιτικές ακροβασίες στις οποίες επιδίδεται τις τελευταίες ηµέρες ο Βασίλης Κόκκαλης, αναθερµαίνουν το ενδιαφέρον για την πολιτική στο Θεσσαλικό κάµπο. Η απόφαση του Λαρισαίου υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης να µην παραστεί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Οµάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, σηµατοδοτεί δύο πράγµατα.

kokalis_prosopo

Κόκκαλης Βασίλης

64
2

∆εύτερον, µε την επιλογή του φράζει µόνος του το δρόµο προς τη Νέα ∆ηµοκρατία, όπου θα τον ήθελαν πολύ, αυτή τη φορά, οι συντοπίτες του, ειδικά οι Σαρακατσαναίοι. Σηµειωτέον ότι η προϊστορία επιµένει... πας Σαρακατσάνος δεξιός!  Πρώτον, µε τη δυναµική που αποκτούν τα πράγµατα δεν θα είναι ξανά υποψήφιος µε το ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ στο νοµό Λάρισας.

Κι επειδή, εδώ που έφτασε, ο Βασίλης Κόκκαλης, δεν θα µπορούσε να µείνει εκτός πολιτικής, όλα οδηγούν στο ότι θα είναι υποψήφιος µε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ! Απ’ ότι φαίνεται, ο ίδιος το έχει µετρήσει καλά. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν διαθέτει αξιόλογα στελέχη στην καρδιά του θεσσαλικού κάµπου και ειδικότερα στο νοµό Λάρισας, οι νυν βουλευτές, Νίκος Παπαδόπουλος και Άννα Βαγενά δεν χαίρουν ιδιαίτερης εκτίµησης στις τάξεις των ψηφοφόρων του κυβερνώνοντος κόµµατος, εποµένως, αρκεί ο Βασίλης Κόκκαλης να... τρυπώσει στο ψηφοδέλτιο! Μετά, βλέπει την πρώτη θέση...περίπατο! Ένα πράγµα µόνο αρχίζει να τον ανησυχεί! Ίσως κι ένα δεύτερο! 

Το πρώτο είναι, πως θα πείσει τους «γαλαζοαίµατους» Σαρακατσαναίους να «βάψουν τα χέρια τους µε... κόκκινο χρώµα»! Θα µπορούσαν να το δουν και σαν... κόκκινο αίµα! Ένα δεύτερο έχει να κάνει µε τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ! Καλό παιδί ο Βασίλης, δεξιοτέχνης στην πολιτική ο Κόκκαλης, όµως, εδώ έχουµε να κάνουµε µε το κεφάλαιο που λέγεται Αριστερά! Παραφράζοντας κατά κάποιο τρόπο το γνωστό ποίηµα του Νίκου Εγγονόπουλου για τον Μπολιβάρ που κατέληγε «Στρατηγέ, τι γύρευες στη Λάρισα, εσύ ένας Υδραίος;» στην προκειµένη περίπτωση θα µπορούσαµε να πούµε για τον Κόκκαλη «υπουργέ, τι δουλειά έχεις εσύ, ένας δεξιός - Σαρακατσάνος στο ΣΥΡΙΖΑ;».

Βέβαια, η ζωή έχει και απρόοπτα! Απρόοπτο άλλωστε δεν ήταν το γεγονός ότι από «τσόντα» στο ψηφοδέλτιο των ΑΝΕΛ, ο Θεσσαλός, δικηγόρος των οφειλετών της Αγροτικής Τράπεζας, βρέθηκε να κατέχει θέση στα βουλευτικά έδρανα; Απρόοπτο δεν ήταν που το καλό παιδί της συγκυβέρνησης, εξασφάλισε υπουργικό θώκο και µάλιστα στο πιο κρίσιµο για τους Θεσσαλούς υπουργείο, αυτό της Αγροτικής Ανάπτυξης; Αντίθετα, µάλλον δεν ήταν απρόοπτο, που ο Βασίλης Κόκκαλης, δεν έσπευσε να απαρνηθεί τη θέση στην κυβέρνηση και επιλέγει τώρα να είναι υποψήφιος µε το ΣΥΡΙΖΑ.

Βιoγραφικο

Ο Βασίλης Κόκκαλης γεννήθηκε

το 1972. Σπούδασε νοµικά στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήµιο Θεσσαλονίκης και ασκεί το επάγγελµα του δικηγόρου παρ’ Αρείω Πάγο στο Πρωτοδικείο Λάρισας. Ήταν πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) Θεσσαλίας

από το 2005 έως και το 2014. Έχει διατελέσει ∆ηµοτικός Σύµβουλος ∆ήµου Λαρισαίων (2000- 2010), µέλος του ∆ιοικητικού Συµβουλίου του Ε.Φ.Ε.Τ( 2006-2008) και αντιπρόεδρος του Εθνικού Συµβουλίου Καταναλωτή και Αγοράς (2008-2009). Συµµετείχε στη ∆ιαρκή Επιτροπή Εµπορίου της Βουλής ως εκπρόσωπος των καταναλωτικών οργανώσεων (2008-2009). Εκλέγεται πρώτη φορά βουλευτής Λαρίσης στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου 2015 µε τους ΑΝ.ΕΛ

και επανεξελέγη στις εκλογές του Σεπτεµβρίου του ίδιου έτους.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

20-01-2019 23:23Λεωνίδας

Ένα αρ@#€&€ θα πάρει απ' τους Σαρακατσάνους

Απάντηση

15-01-2019 22:59Βασίλης ΤΖΙΜΟΥΡΤΟΣ

Μέσα είσαι..

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία