BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Με ελβετική ακρίβεια

Μπορεί να γεννήθηκε στην Αθήνα, αλλά από τριών χρονών εγκαταστάθηκε µε τους γονείς του στη Γενεύη. Ο Κίµων Θεοφανόπουλος είχε την τύχη να µεγαλώσει στην Ελβετία, µία χώρα που κατέχει την πρωτιά στις ευκαιρίες για την ανατροφή ενός παιδιού. Εξού και η άκρως θετική του πορεία. Έχει πτυχίο στην τραπεζική, αλλά όσοι τον ξέρουν µιλούν για έναν εξαιρετικό έµπορο, που ξέρει να στηρίζει τις διεθνείς συνεργασίες, που ανέπτυξε από τα πρώτα κιόλας βήµατά του στον επιχειρηµατικό στίβο. Την ίδια ώρα, οι φίλοι και οι γνωστοί τον χαρακτηρίζουν πολύ κοινωνικό, άνετο σε όποια παρέα φιλική ή επαγγελµατική σταθεί. «Ξέρει πότε δουλεύει και πότε περνά καλά», λένε χαρακτηριστικά όσοι τον γνωρίζουν.

theofanopoulos_698

Κίμων Θεοφανόπουλος

541
0
 

Από τη Γενεύη, τα πρώτα επιχειρηµατικά του βήµατα  τα έκανε στη Φρανκφούρτη και στο Παρίσι, όπου ασχολήθηκε µε την εµπορία πρώτων υλών, και κυρίως λιπασµάτων. Αργότερα µπήκε δυνατά στην οικογενειακή επιχείρηση ΤΕΟΜΑR Trading Ltd, στην οποία και ανέπτυξε µε µεγάλη επιτυχία τον τοµέα εισαγωγής και διάθεσης λιπασµάτων. Και αφού ολοκλήρωσε τη «δουλειά» του εκεί ιδρύει το 2000 την εταιρεία TEOFERT AE. Όµως δεν σταµατά. Το 2005 και 2009, αντίστοιχα θεµελίωσε την επέκταση των δραστηριοτήτων του στον κλάδο του εµπορίου και µεταφοράς πρώτων υλών ιδρύοντας την TEOTRADE AE και την ΤΕΟΜΑRE shipping. Εύκολα λοιπόν σήµερα µπορούµε να µιλάµε για έναν ισχυρό άντρα στην εγχώρια αγορά λιπασµάτων.

Η ισορροπία είναι κλειδί για την επιτυχία στις επιχειρήσεις του Κίµωνα Θεοφανόπουλου. Καλές συνεργασίες µε προµηθευτές και γεωπονικά καταστήµατα, καλά προϊόντα και οπωσδήποτε όρεξη, πόροι και χαρακτήρας προκειµένου να µην φεύγει κανείς από το στόχο του. Το εσωτερικό κλίµα στην εταιρεία, το προφίλ της και η ποιότητα των ανθρώπων, όλα παίζουν ρόλο για τον ιδρυτή, πρόεδρο και διευθύνοντα σύµβουλο της TEOFERT.

Τα τελευταία χρόνια έχει ρίξει το βάρος της δουλειάς στους παρεµποδιστές. «Εµείς σαν Teofert, παρατηρούµε συνέχεια αύξηση της ζήτησης προς τα περεµποδισµένα λιπάσµατα. Το 80% των πωλήσεων µας είναι εξειδικευµένα λιπάσµατα, σ’ αυτά πιστεύουµε» σχολιάζει ο κ. Θεοφανόπουλος. Μάλιστα, εκτιµά πως λόγω των περιβαλλοντικών ανησυχιών στην Ευρώπη, πρώτα σε εθνικό και ύστερα σε κοινοτικό επίπεδο τα παρεµποδισµένα λιπάσµατα θα είναι τα µόνα που θα επιτρέπονται. Ο ίδιος προβλέπει ότι το 2020 θα απαγορεύεται η ουρία χωρίς παρεµπόδιση ουρεάσης, τουλάχιστον στη Γερµανία, ενώ αναµένεται να ακολουθήσουν και άλλες χώρες και µετά να γίνει κοινοτική οδηγία. Άλλωστε, σύµφωνα µε τον FAO το 2030 αναµένεται µέχρι 50% να έχει αυξηθεί το υποξείδιο του αζώτου εξαιτίας των αζωτούχων λιπασµάτων γι’ αυτό θα πρέπει να εφαρµοστούν και οι παρεµποδιστές νιτροποίησης.

 
Βιογραφικό

O Κίµων Θεοφανόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1961 και από το 1964 εγκαταστάθηκε στην Γενεύη. Είναι πτυχιούχος του Hochshule St-Gallen, µε ειδικότητα στην Τραπεζική. Από το 1983 -1993 εργάστηκε στην Μetallgellschaft AG (Φρανκφούρτη και Παρίσι) στη διάθεση και εµπορία πρώτων υλών όπως λιπάσµατα, θείο, φωσφορικά, οργανικά και ανόργανα χηµικά. Το 1993 επέστρέψε στην οικογενειακή επιχείρηση ΤΕΟΜΑR Trading Ltd  και το 2000 ίδρυσε την εταιρεία TEOFERT AE. Το 2005 και 2009, αντίστοιχα ίδρυσε την TEOTRADE AE και την ΤΕΟΜΑRE shipping. Eίναι παντρεµένος και έχει αποκτήσει τρία παιδιά.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία