BACK TO
TOP
Προσωπογραφίες

Πολλοί έλεγχοι, λίγα πρόστιμα

«Ο ΕΦΕΤ είναι το γράµµα Τ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίµων» δήλωσε πρόσφατα ο Χρόνης Πολυχρονίου από τη θέση του προέδρου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίµων, υπογραµµίζοντας το ιδιαίτερο βάρος που ρίχνει η πολιτική ηγεσία της πλατείας Βάθη στο έργο που επιτελείται. Οι οδηγίες του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης σε διοικητικούς και υπηρεσιακούς, από το Νοέµβριο του 2018 οπότε και αναλαµβάνει πρόεδρος του ΕΦΕΤ, µετά την επεισοδιακή παραίτηση Τσιάλτα, είναι ξεκάθαρες: Να «τρέξει» κατά προτεραιότητα τις διαδικασίες των ελέγχων µε στόχο την προστασία του καταναλωτή και τη φήµη των ελληνικών προϊόντων.

50_Polyxronis-Polixroniou_Sketch

Χρόνης Πολυχρονίου

24
0

Ο οικονοµολόγος και από το 2001 Ειδικός Γραµµατέας του Σώµατος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) στο υπουργείο Εργασίας Χρόνης Πολυχρονίου καλείται να τους βάλει όλους να δουλέψουν πιο στοχευµένα και πιο αποτελεσµατικά. Τα αποτελέσµατα, άλλωστε καταγράφονται στον απολογισµό για το 2018 που έκανε στην συνέντευξη τύπου της περασµένης Τρίτης 21 Μαΐου ο Σταύρος Αραχωβίτης.

 «Το 2018 έγιναν 7.460 έλεγχοι σε εισαγωγές αγροτικών προϊόντων, 793 δειγµατοληψίες και 94 απορρίψεις. Τον ίδιο χρόνο έγιναν 2.184 έλεγχοι στις εξαγωγές και 1.765 σε επανεξαγωγές αγροτικών προϊόντων. Συνολικά για το 2018 είχαµε 11.400 ελέγχους στη διακίνηση αγροτικών προϊόντων. Σηµειωτέον ότι υποβλήθηκαν 654.000 ευρώ πρόστιµα, εκ των οποίων τα 72.000 ευρώ ήταν για ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων και τα 61.000 ευρώ για ελέγχους στο ελαιόλαδο», όπως ειπώθηκε. Τα νούµερα µοιάζουν µάλλον αστεία, ωστόσο οι ανακοινώσεις έγιναν µε ιδιαίτερη… χαρά για το έργο του Λάκωνα προέδρου του ΕΦΕΤ και «αδερφού», όπως όλοι ψιθυρίζουν του υπουργού.

Και η δουλειά του Χρόνη Πολυχρονίου στον Φορέα, ως φαίνεται, δεν σταµατά εδώ. ∆ύο ήταν διαχρονικά τα οργανωτικά ζητήµατα του ΕΦΕΤ, η έλλειψη γενικού διευθυντή και η υποστελέχωση ορισµένων Περιφερειακών ∆ιευθύνσεων κι αυτό είναι γνωστό τοις πάσι. Το πρώτο λύθηκε, αφού ο ίδιος ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης ανακοίνωσε στη συνέντευξη τύπου της περασµένης Τρίτης τον διορισµό του Παναγιώτη Βασιλόπουλου στην επί τόσα χρόνια κρίσιµη κενή οργανική θέση ευθύνης. Το δεύτερο είναι ένα βήµα πριν την επίλυση -διαµηνύουν οι αρµόδιοι- αµέσως µετά τις πρώτες προσλήψεις ή µετακινήσεις προσωπικού που προγραµµατίζονται το ταχύτερο δυνατό, στο πλαίσιο αλλαγής των οργανογραµµάτων.

Πάντως, να σηµειωθεί ότι όσοι τον γνώριζαν ως βέρο Πασόκο από την παλιότερη πολιτική του «δράση», ξαφνιάστηκαν όταν το 2014 µε επιστολή του ο Χρόνης Πολυχρονίου εξέφρασε την απογοήτευσή του από το πελατειακό σύστηµα και την άποψη ότι το ΠΑΣΟΚ έχει γίνει συνιστώσα της Ν∆, ξεκαθαρίζοντας ότι στηρίζει ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, ο ίδιος τότε για να διευκολύνει τη... µετάβαση δήλωνε ότι υπηρέτησε το ΠΑΣΟΚ για 35 χρόνια, αλλά ήταν και εξακολουθεί να αισθάνεται αριστερός.

 

Βιογραφικό
Ο Χρόνης Πολυχρονίου γεννήθηκε το 1948 στο Κυπαρίσσι Λακωνίας, το 1972 αποφοίτησε από τη Φυσικοµαθηµατική Σχολή του Πανεπιστηµίου Πατρών, Τµήµα Μαθηµατικών και το 1974 από το Οικονοµικό Πανεπιστήµιο Αθηνών. ∆ιετέλεσε προϊστάµενος Παραγωγής και Ποιοτικού Ελέγχου της Βιοµηχανίας Πλαστικών Π.Α. ΚΟΡΚΟΣ ΑΕ το 1975-1979, καθηγητής Μαθηµατικών στη Β’ θµια Εκπαίδευση το 1979-1985 και Πληροφορικής (Η/Υ) το 1985-2007. Είναι συνταξιούχος εκπαιδευτικός. Το 1996-1999 ήταν γενικός γραµµατέας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Από το 2001 ήταν Ειδικός Γραµµατέας του Σώµατος Επιθεωρητών Εργασίας.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία