BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Ο εκλογικός και ο εξισωτικός χάρτης

Αυτά είναι, όταν υπάρχει πολιτική... βούληση, οι χάρτες ξαναζωγραφίζονται, οι µελέτες σχίζονται και ξαναπαραγγέλονται. Μιλάµε βέβαια για την υπόθεση της οριοθέτησης των µειονεκτικών περιοχών που έχει ξεσηκώσει άπαντες, καθώς αν ισχύσουν τα όσα περιγράφει ο χάρτης, κάποιοι χάνουν τη µισή και κάποιοι όλη την εξισωτική.

48_2

1
0

Στα τηλέφωνα, αλλά και µε επισκέψεις στη Βάθη, οι περιφερειάρχες µε τον υπουργό της πλατείας να υπόσχεται τακτοποιήσεις. Ήδη, στην Πελοπόννησο διευθετήθηκε το θέµα, αντίστοιχα και στην Ήπειρο. Εξάλλου, ο αγροτικός κόσµος είναι αυτός που χρωµατίζει κάθε φορά και τον εκλογικό χάρτη κι αυτό το γνωρίζουν άπαντες!


Υβρίδια
Ό, τι άφησαν όρθιο από τις επιτραπέζιες ελιές ο δάκος, το χαλάζι, ο Ξενοφών, ο Ζορµπάς απειλεί τώρα η ανοµβρία, που ενέσκηψε σε ∆υτική Ελλάδα και Ήπειρο. Οι παραγωγοί, πάντα, µοναχικοί καβαλάρηδες.

Στον Έβρο, οι φορείς εισέπραξαν από τον υπουργό της πλατείας διαβεβαιώσεις ότι θα εξαντλήσει κάθε τρόπο για την αποζηµίωση των βαµβακοπαραγωγών, είτε µέσω κρατικών ταµείων, είτε µέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης, για τις ζηµιές από το πράσινο σκουλήκι. Βέβαια κρατούν...µικρό καλάθι.

Το καλόπαιδο ο Φάνης ξαναείπε για αναπροσαρµογή του κανονισµού λειτουργίας του Οργανισµού, για θέσπιση µίας προαιρετικής εισφοράς που θα καλύπτει αντίστοιχες ειδικές ζηµιές. Αφού ολοκληρωθούν οι αναλογιστικές µελέτες. Φέτααα!


Νέα παραχωρητήρια
Καλά, τίποτα δεν έκανε σωστά τόσο καιρό ο Βαγγέλης; Τέρµα οι παραχωρήσεις εκτάσεων ιδιοκτησίας του υπουργείου κατά το δοκούν, λέει ο Σταύρος. Από 1η Νοεµβρίου λήγουν όλα τα καθεστώτα παραχώρησης, που ίσχυαν για τις συγκεκριµένες εκτάσεις, οι οποίες πλέον θα παραχωρούνται σε κατ’ επάγγελµα αγρότες µε κριτήρια µοριοδότησης ή µε διαγωνισµό.

           

Ανάσταση
Τη δύσκολη αποστολή του ξαναζωντανέµατος της λίµνης Κάρλας ανέλαβε η περιφέρεια Θεσσαλίας µε τον Αγοραστό να µιλά στα εγκαίνια για νίκες που έρχονται µέσα από στρατηγική. «Το έργο το αναλάβαµε «πεθαµένο», µε διαλυµένες εργολαβίες, µε παρατηµένα έργα, καµένα αντλιοστάσια, µεγάλη αναστάτωση», είπε δεικτικά...ενώπιον Κρέτσου.

           

Μάξιµουµ
Τον Μάξιµο (έδωσα τη µάχη στο γάλα) έβαλε µπροστά ο Γιώργος Καρασµάνης µπας και ακουστεί η για πολλοστή φορά ερώτηση του (που κατέθεσε στη Βουλή) για αποζηµιώσεις στα ροδάκινα από το εµπάργκο της Ρωσίας και τις βροχές του 2017. Βέβαια, αυτή τη φορά, αποδέκτης είναι ο Σταύρος, που ξέρει -όπως λέει- να τα λύνει τα θέµατα...

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία