BACK TO
TOP
Αγρόσχολος

Αντί ράβδου χρυσού σε θυρίδα το λίπασμα!

Να βγάλω τα κάστανα από τη φωτιά ναι, όχι όμως και να βρω τρόπο για καλύτερη τιμή!

48_146

306
0

«Παίρνεις ένα σακί λίπασµα και το πας σε θυρίδα στην τράπεζα πώς να πας να το ρίξεις στο χωράφι;», σχολιάζει ένας αγρότης για την πολυθρύλητη επιδότηση στα λιπάσµατα που όπως φαίνεται δεν αρκεί για να καλύψει τις µεγάλες αυξήσεις στο σακί. Στην πλατεία Βάθη, οι αρµόδιοι ακόµη το ψάχνουν για το πώς θα ανοίξει η διαδικασία για να µοιραστούν τα 60 εκατ. ευρώ που θα καλύψουν αναδροµικά τις αγορές που έχουν κάνει οι αγρότες. Ζητούµενο τα τιµολόγια αγοράς, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα πάρουν χρήµατα πολλοί άσχετοι.

Υβρίδια

  • Το έκαναν το καθήκον τους και οι 38 της Κουµουνδούρου ζητώντας να µάθουν τι θα κάνει η κυβέρνηση για τη δεινή θέση που βρίσκονται οι αγρότες από τα υψηλά κόστη, την πτώση των τιµών και τις «ανοικτές τιµές».
  • Θυµίζουν ότι οι µειωµένες τιµές παραγωγού ξεκίνησαν από τα κεράσια και τα ροδάκινα, όταν πολλοί αγρότες άφησαν ασύλλεκτες τις σοδειές τους. Σήµερα πολλά από τα συλλεγόµενα είδη, αµύγδαλα, πράσινες ελιές, µήλα, αχλάδια κλπ έχουν τιµή παραγωγού χαµηλότερη από πέρυσι.
  • Την ίδια στιγµή, οι λιανικές τιµές πώλησης των προϊόντων (στον καταναλωτή) είτε παραµένουν σταθερές είτε αυξάνονται. Τουτέστιν, το παγόβουνο το βλέπει κανείς;

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία