Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Beer & Brunch

Αχαϊκή μπύρα german pilsner με αέρα home brewing

Την πρώτη του απόπειρα παραγωγής εμφιαλωμένης μπύρας που ήδη κυκλοφορεί στην αγορά της Πάτρας πραγματοποίησε ο Αχαιός ζυθοποιός, Στάθης Βαρής.

IMG_5821

Γιώργος Λαμπίρης

62
0

Ο ίδιος έχοντας δραστηριότητα ως home brewer συμμετείχε όπως αναφέρει στον διαγωνισμό Home Brew Challenge 2021 που πραγματοποίησε η Μικροζυθοποιία Κυκλάδων, Νήσος, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση. Η διάκρισή του Στάθη Βαρή και της μπύρας του μέσα από τον διαγωνισμό του έδωσε την δυνατότητα να παράγει και να εμφιαλώσει την πρώτη του μπύρα στις εγκαταστάσεις της Νήσος στην Τήνο. «Η εμφιάλωση της δικής μου μπύρας ήταν κάτι που είχα ήδη προγραμματίσει να υλοποιήσω, ωστόσο η διάκρισή μου στον συγκεκριμένο διαγωνισμό μου άνοιξε τον δρόμο για να το υλοποιήσω νωρίτερα», λέει ο Στάθης Βαρής. \

Για τις ανάγκες της πρώτης του εμφιαλωμένης μπύρας ο ίδιος προχώρησε στην δημιουργία της ζυθοποιίας Vasta Beer, φέρνοντας στην αγορά μία german pilsner. Η πρώτη παραγωγή που εμφιαλώθηκε ανέρχεται στους 2 τόνους μπύρας, ενώ στόχευσή του αποτελεί να ενισχύσει την παραγωγή του με τη στήριξη της Μικροζυθοποιίας Κυκλάδων. Να σημειωθεί ότι η Vasta Beer κυκλοφόρησε μόλις πριν από μερικές ημέρες στην αχαϊκή πρωτεύουσα, δοκιμάζοντας τις δυνάμεις της σε συνθήκες αγοράς.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία