BACK TO
TOP
Branding

Η μωβ γλυκοπατάτα λαχανικό της χρονιάς το 2024

Η μωβ γλυκοπατάτα επιλέχθηκε ως Λαχανικό της Χρονιάς 2024, από μια ομάδα ειδικών για τον εορτασμό του «Veganuary», ένα κίνημα που ενθαρρύνει τους ανθρώπους σε όλο τον κόσμο να δοκιμάσουν έναν βίγκαν τρόπο ζωής κατά τον μήνα Ιανουάριο.

are-stokes-purple-sweet-potatoes-keto-friendly-header-image

119
0

Το Veganuary ανέπτυξε την ιδέα του για το λαχανικό της χρονιάς σύμφωνα με το θέμα της παγκόσμιας καμπάνιας «Vote for Veggies», που στοχεύει να γιορτάσει τα λαχανικά και να αναδείξει τη σχέση τους με τη βιωσιμότητα, τη δημιουργικότητα, τη γεύση, τις τάσεις, τη μακροζωία και άλλους πολιτιστικούς δείκτες για το επόμενο έτος.

«Το Stokes Purple περνάει μια στιγμή και δεν θα μπορούσαμε να είμαστε πιο χαρούμενοι που βλέπουμε αυτό το εξαιρετικό λαχανικό να λαμβάνει την αναγνώριση που του αξίζει», λέει ο Alex Jackson, Αντιπρόεδρος Πωλήσεων και Προμηθειών της Frieda's. «Στην πραγματικότητα, γνωρίζουμε ότι το 79% των αγοραστών είναι πρόθυμοι να πληρώσουν περισσότερα για μωβ γλυκοπατάτες από ό,τι για παραδοσιακές ποικιλίες».

Για να επιλέξει το λαχανικό της χρονιάς για το 2024, μια ομάδα 9 εμπειρογνωμόνων στα τρόφιμα έλαβε υπόψη της τα εξής κριτήρια:

  • Αυξανόμενη δημοτικότητα
  • Ευελιξία
  • Βιωσιμότητα
  • Υγεία/Διατροφή
  • Προσιτότητα/προσβασιμότητα

Οι συμμετέχοντες, συμπεριλαμβανομένης της αναγνωρισμένης σεφ και συγγραφέα βιβλίων μαγειρικής Daniela Lais και της διάσημης Influencer του TikTok, Tabitha Brown, επέλεξαν το πρώτο λαχανικό της χρονιάς με βάση αυτά τα κριτήρια και τη γεύση.

«Η μωβ γλυκοπατάτα όχι μόνο είναι ευέλικτη και μια οπτική αναβάθμιση σε οποιοδήποτε πιάτο που ετοιμάζετε, αλλά είναι επίσης μια αναβάθμιση στη διατροφή, υψηλή σε φυτικές ίνες, βιταμίνες Α και Β και γεμάτη με αντιοξειδωτικά. Διαθέσιμο φρέσκο και κατεψυγμένο, και ως συστατικό για την ενίσχυση των πιάτων, θα συνεχίσουμε να βλέπουμε τη δημοτικότητα της ζωντανής μωβ γλυκοπατάτας να αυξάνεται», δήλωσε η Holly Adrien, ( Natural and Organic Strategy & Innovation Manager) της Kroger που συμμετείχε στο πάνελ του Veganuary Vegetable of the Year.

Η πρόσφατη άνοδος της φήμης της μωβ γλυκοπατάτας οφείλεται επίσης στο πρόσφατο ντοκιμαντέρ του Netflix «Secrets of the Blue Zones», όπου αυτό το βαθύ βιολετί λαχανικό βρίσκεται στο επίκεντρο και έχει δημιουργήσει τη φήμη του ως υπερτροφή που σχετίζεται με τη μακροζωία στη ζωή.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία