Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ζυθοποιίας Αταλάντης

Η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης, σε συνεργασία με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, παρέχει τη δυνατότητα εκπαίδευσης και απόκτησης πιστοποίησης στο επάγγελμα του ζυθοποιού και βυνοποιού, μέσω ειδικού προγράμματος Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης που εφαρμόζεται για πρώτη φορά για το συγκεκριμένο επάγγελμα στην Ελλάδα.

aprogrammaekpaideushsezaexw3

44
0

Πιο αναλυτικά, στις 10 Ιουνίου 2019 ξεκίνησε το τριετές πρόγραμμα εκπαίδευσης ζυθοποιού-βυνοποιού, στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης. Το πρόγραμμα παρέχει στους συμμετέχοντες όλες τις απαιτούμενες θεωρητικές γνώσεις, ενώ ταυτόχρονα γίνεται πρακτική εφαρμογή σε πραγματικές συνθήκες εργασίας, σε μια ελληνική ζυθοποιία. Όπως σημειώνεται, σημαντικό πλεονέκτημα για όσους παρακολουθούν το πρόγραμμα, αποτελεί το γεγονός ότι αμείβονται και ασφαλίζονται με τις πλήρεις νόμιμες αποδοχές.

Οι πρώτοι εκπαιδευόμενοι επελέγησαν μέσα από μια διαδικασία εκδήλωσης ενδιαφέροντος και επίσκεψης γνωριμίας στις εγκαταστάσεις παραγωγής της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης, όπου και ενημερώθηκαν από εκπροσώπους της εταιρείας και του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου σχετικά με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, το περιεχόμενο, τη δομή του και τις δυνατότητες επαγγελματικής εξέλιξης μετά την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Σημειώνεται ότι το Πρόγραμμα Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στο επάγγελμα του ζυθοποιού – βυνοποιού ακολουθεί πιστά τη δομή, τη διάρκεια και το περιεχόμενο του αντίστοιχου εκπαιδευτικού προγράμματος, που εφαρμόζεται στην Γερμανία. Η επιστήμη της ζυθοποιίας συνδυάζει γνωστικά αντικείμενα Χημείας, Τεχνολογίας Τροφίμων, Γεωπονίας και Μηχανικής.

Ο αριθμός θεωρητικών και εργαστηριακών ωρών στους τομείς μάθησης είναι 880 ώρες, ενώ ο αντίστοιχος για τις ώρες ενδοεπιχειρησιακής εκπαίδευσης στις μαθησιακές ενότητες πρακτικής για τη μετάδοση δεξιοτήτων, γνώσεων και ικανοτήτων είναι 5.840 ώρες. Με την ολοκλήρωση των τριών ετήσιων εκπαιδευτικών κύκλων, οι εκπαιδευόμενοι δίνουν γραπτές, προφορικές και πρακτικές εξετάσεις, προκειμένου να λάβουν πιστοποιητικό Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης αναγνωρισμένο από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Γερμανίας (DIHK), που χορηγεί το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο.

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα έχει διαμορφωθεί, ώστε να μπορεί να υποδεχθεί εργαζόμενους και από άλλες ζυθοποιίες, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν τα θεωρητικά και εργαστηριακά μαθήματα στους χώρους της Ελληνικής Ζυθοποιίας Αταλάντης και να πραγματοποιήσουν την ενδοεπιχειρησιακή τους εκπαίδευση στις ζυθοποιίες που εργάζονται. Από την πρώτη στιγμή της εκπαίδευσής τους, όλοι οι συμμετέχοντες λαμβάνουν πλήρη μισθό, με πλήρη εργασιακά δικαιώματα (για παράδειγμα άδειες, δώρα, ασφάλιση).

Ο κλάδος της ζυθοποιίας είναι ένας εξαιρετικά δυναμικός κλάδος στην Ευρώπη, με περισσότερες από 9.000 ζυθοποιίες και 120.000 άμεσες θέσεις εργασίας. Η αναγνώριση της δυναμικής του από την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης και το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο αποτέλεσε το κίνητρο για τη δημιουργία του προγράμματος, με κυρίαρχο στόχο τη δημιουργία μίας νέας γενιάς Ελλήνων ζυθοποιών.

Για πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να ανατρέχει στην ιστοσελίδα: www.dual.com.gr ή να επικοινωνεί με το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο στο τηλ. 210 64 19 035.



Λίγα λόγια για την Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης Α.Ε.

Με κύριο μέτοχο τον Αθανάσιο Συριανό και στρατηγικό επενδυτή την Damma Συμμετοχών Α.Ε. η Ελληνική Ζυθοποιία Αταλάντης ιδρύθηκε το 1989 και έχει σε αυτή την μακροχρόνια πορεία της εξελιχθεί σε μια δυναμική βιομηχανία παράγοντας και διαθέτοντας εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα μπύρας. Σήμερα διαθέτει στην ελληνική και διεθνή αγορά διευρυμένο προϊοντικό πορτφόλιο υψηλής γευστικής αξίας και ποιότητας, τις εζα Premium Pilsener, εζα Fine Lager, εζα Alcohol Free, Pils Hellas, BLUE Ιsland Mediterranean Beer, Blue Island Radler Fizzy Lemon και Blue Island Gluten Free 0,0%, Odyssey White Siren’s Call, Odyssey Red Circe’s Spell, Odyssey Dark Calypso’s Desire, ενώ η εταιρεία εισάγει και εμπορεύεται την Gulden Draak. Η εταιρεία απασχολεί 180 υψηλά καταρτισμένους εργαζόμενους και εφαρμόζει επιτυχώς ένα - προηγμένης τεχνολογίας - ολοκληρωμένο σύστημα διαδικασιών παραγωγής και περιβαλλοντικής φροντίδας.

Λίγα λόγια για το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο

Το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο ιδρύθηκε το 1924, αποτελεί την πύλη για την είσοδο στη γερμανική, αλλά και διεθνή αγορά και προωθεί την ανάπτυξη και διεύρυνση των εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Σήμερα συγκροτείται από περισσότερα από 800 μέλη. Με γραφεία σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προσφέρει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών και δραστηριοτήτων σύμφωνα με υψηλά πρότυπα ποιότητας. Η συνεργασία με το Παγκόσμιο Δίκτυο των Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων, με 140 γραφεία σε 92 χώρες και 51.000 εταιρίες-μέλη παγκοσμίως, υπό το εμπορικό σήμα DE International, επιτρέπει επίσης την υλοποίηση διεθνών έργων. Μεταξύ άλλων δράσεων, το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο υλοποιεί από το 2013 προγράμματα Διττής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, που βασίζονται στο γερμανικό μοντέλο διττής εκπαίδευσης με ποιοτικά κριτήρια και συνδυάζουν τη θεωρία και την ενδοεπιχειρησιακή εκπαίδευση.

 

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία