BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

O Πέντρο Παρέντε νέος Διευθυντής στο ΔΣ της Syngenta

Χρέη μη εκτελεστικού διευθυντή στο διοικητικό συμβούλιο της Syngenta αναλαμβάνει ο κ. Πέντρο Παρέντε, όπως αποφασίστηκε στη συνάντηση των μετόχων της εταιρείας που έγινε τον Οκτώβριο.

parente

11
0

Αλλαγές στο διοικητικό συμβούλιο της Syngenta αποφασίστηκαν στην πρόσφατη συνάντηση των μετόχων της εταιρείας, κατά την οποία, σύμφωνα με δελτίο τύπου, αποφασίστηκε  ο Βραζιλίανος Pedro Parente, έμπειρο στέλεχος, που εκτελεί παράλληλα χρέη Προέδρου του ΔΣ της General Atlantic στην Βραζιλία, να αναλαμβάνει την θέση του Διευθυντή του ΔΣ, χωρίς εκτελεστικές αρμοδιότητες. Στην ίδια συνάντηση ανακοινώθηκε η αποχώρηση από το ΔΣ της εταιρείας, των Ντίτερ Γκέρικε και Ολιβιέρ ντε Κλερμόντ Τόνερε.

Σύμφωνα με σχετική ενημέρωση από την Syngenta, ο Πέντρο Παρέντε είναι πρόεδρος του ΔΣ της BRF, μιας πολυεθνικής που δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφίμων, μέτοχος στην EB Capital, εταιρεία ιδιωτικών επενδύσεων της Βραζιλίας, ενώ από το 2016 έως το 2018 ήταν CEO της Petrobras, της πολυεθνικής βραζιλιάνικης εταιρείας ενέργειας. Στο παρελθόν ο κ. Παρέντε ήταν συνεργάτης της PRADA Financial Advisory Group (2014-2016), ενώ από το 2010 έως το 2014 ήταν CEO και πρόεδρος στο τμήμα της Bunge που δραστηριοποιείται στη Βραζιλία. Έχει επίσης διατελέσει χρέη υφυπουργού οικονομικών της Βραζιλίας ενώ έχει περάσει από διάφορες θέσεις στην Κεντρική Τράπεζα της Βραζιλίας.

Ανακατατάξεις στο διοικητικό συμβούλιο της Sygenta, με θερμή υποδοχή στον Pedro Parente, πρώην CEO της PETROBAS μεταξύ άλλων και πρώην σύμβουλου στο υπουργείο οικονομικών της Βραζιλίας.

Από στόματος Φράνκ Νίνγκ πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου της Sygenta, έγινε η θερμή υποδοχή του νέου συνεργάτη. «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που έχουμε τον Pedro στο Δ.Σ της Sygenta. Έφερε μαζί του ένα ευρύ φάσμα γνώσεων- εμπειρίας από προηγούμενες υψηλές επιδόσεις  σε ιδιωτικούς και δημόσιους φορείς», ήταν τα λόγια του Φρανκ Νινγκ, ο οποίος ευχαρίστησε και τα στελέχη που αποχώρησαν για την προσφορά τους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία