Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Πολύ παραπάνω από ένας απλός χαλκός ο Fertileader Rame

Η Timac Agro | ΛΥΔΑ ενσωματώνοντας μοναδικές τεχνολογίες στην ευρεία γκάμα λιπασμάτων και προϊόντων θρέψης που διαθέτει, έρχεται να ξεχωρίσει με μια κορυφαία και διασυστηματική μορφή χαλκού.  

85fd0-somed-soneva

1787
3

Ο διασυστηματικός χαλκός Fertileader Rame ανήκοντας στην κατηγορία των βιοδιεγερτών της σειράς FERTILEADER, αποτελεί την ιδανική λύση για τον Έλληνα παραγωγό και βιοκαλλιεργητή χάρη στην πατενταρισμένη με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογία SEACTIV®

Η τεχνολογία SEACTIV® αποτελούμενη από ένα μοναδικό σύμπλεγμα 100% φυσικής προέλευσης, διεγείρει τη λειτουργία και την ανάπτυξη των φυτών, εξοπλίζοντας την καλλιέργεια με ένα ειδικό σύμπλοκο ενεργών μορίων, τα οποία συνδυάζονται άριστα με το μόριο του χαλκού.

Συγκεκριμένα, τα μόρια του συμπλέγματος SEACTIV περιέχουν γλυκίνη-μπεταΐνη, ένα φυσικό οσμολύτη, ο οποίος αυξάνει κατακόρυφα την αντοχή του φυτού κατά του αβιοτικού στρες, εξασφαλίζοντας μια σταθερή και συνεχή ανάπτυξη. Επιπρόσθετα, τα ενεργοποιημένα και κινητοποιημένα αμινοξέα που περιέχει, βελτιστοποιούν την αφομοίωση των θρεπτικών στοιχείων, εξασφαλίζοντας την απρόσκοπτη ανάπτυξη των φυτών και τη μεγιστοποίηση της πρόσληψης των θρεπτικών συστατικών.

Βέλτιστη αφομοίωση των θρεπτικών συστατικών

Η ενσωμάτωση ενεργοποιημένων αμινοξέων στη τεχνολογία SEACTIV® ενισχύει την αποτελεσματική αφομοίωση και μεταφορά των θρεπτικών ενώσεων, αξιοποιώντας άριστα  τις λιπαντικές μονάδες. Ταυτόχρονα, εξαιτίας του ουδέτερου ηλεκτρικού φορτίου που διαθέτουν, καθώς και του χαμηλού μοριακού βάρούς,  διεισδύουν πολύ πιο αποτελεσματικά στο φυτό σε σύγκριση με αντίστοιχα ανταγωνιστικά χηλικά σύμπλοκα.

Αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των αβιοτικών καταπονήσεων

Η γλυκίνη μπεταΐνη, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της τεχνολογίας SEACTIV® ,συμβάλλει καθοριστικά στην αυξημένη αντίσταση κατά των αβιοτικών καταπονήσεων, επιτρέποντας παράλληλα τη σταθερή ανάπτυξη της καλλιέργειας, καθώς και την μεγιστοποίηση των αποδόσεων.

Αύξηση του φωτοσυνθετικού ρυθμού και βέλτιστη κινητικότητα των θρεπτικών συστατικών

Το πρόσθετο IPA συνιστά ένα φυσικό συστημικό μεταφορέα που δρα με δύο τρόπους μέσα στο φυτό: 1. Το IPA διεγείρει και παρατείνει τη δραστηριότητα των φύλων (stay green effect) και των χλωροπλαστών, οδηγώντας σε παραγωγή περισσότερης ενέργειας και ως εκ τούτου, σε μεγαλύτερη συσσώρευση βιομάζας. 2. Παράλληλα το IPA  λειτουργεί ως «τροχονόμος» στη μεταφορά και διακίνηση των θρεπτικών συστατικών εντός του φυτού, κατευθύνοντας τα θρεπτικά στοιχεία εκεί ακριβώς που χρειάζονται ανάλογα το στάδιο στο οποίο βρίσκεται το φυτό.

Μια μοναδική μορφή Χαλκού

Ο χαλκός ως θρεπτικό στοιχείο συνιστά ζωτικής σημασίας μικροθρεπτικό στοιχείο για την ομαλή λειτουργία και ανάπτυξη του φυτού, αφού εμπλέκεται σε διαδικασίες όπως η  πρωτεϊνοσύνθεση και η  ενεργοποίηση ενζύμων, οι οποίες σχετίζονται με την ομαλή βλαστική ανάπτυξη και τον σχηματισμό της λιγνίνης. Πρόκειται για να έναν μεταβολικό καταλύτη που ενισχύει και συμβάλει στα ποιοτικά χαρακτηριστικά του χρώματος, των σακχάρων και της γεύσης, ενώ η χρήση του με προληπτικό και θεραπευτικό σκοπό έναντι παθογόνων είναι γνωστή από την αρχαιότητα.

Η καινοτόμος σύνθεση του Fertileader Rame με περιεκτικότητα χαλκού 11,9%, σε νιτρική μορφή, σε συνδυασμό με την τεχνολογία SEACTIV®, εξασφαλίζει μια ισχυρή και υψηλή διασυστηματικότητα αυτού του δυσκίνητου στοιχείου. Κατά την εφαρμογή του στα κρίσιμα στάδια της καλλιέργειας εξασφαλίζεται η αύξηση της συγκέντρωσης των ιόντων χαλκού εντός των φυτικών κυττάρων, ενισχύοντας δραστικά την αμυντική ικανότητα του φυτού, αποτρέποντας την εγκατάσταση παθογόνων, ενώ παράλληλα επωφελείται η καλλιέργεια όλων των υπόλοιπων πλεονεκτημάτων της τεχνολογίας SEACTIV®.

Εφαρμογή του Fertileader Rame στην ελιά και τα κηπευτικά

Ο χαλκός χρησιμοποιείται εκτεταμένα στην καλλιέργεια της ελιάς για την προστατευτική του δράση ενάντια των  μυκητολογικών προσβολών, όπως το κυκλοκόνιο και το γλοιοσπόριο, καθώς και για βακτηριολογικές προσβολές.

Εφαρμόζοντας με διαφυλλικούς ψεκασμούς το Fertileader Rame κατά το ξεκίνημα της άνοιξης, νωρίς το φθινόπωρο (πριν την εμφάνιση των βροχοπτώσεων και υγρασιών) και μετασυλλεκτικά, περιορίζουμε στο μέγιστο βαθμό την εγκατάσταση των παθογόνων οργανισμών. Παράλληλα η τεχνολογία SEACTIV®, δρά καθοριστικά κατά των αβιοτικών καταπονήσεων, ενώ θρέφει το φυτό στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Στη καλλιέργεια των κηπευτικών, το Fertileader Rame βρίσκει εφαρμογή στις πρώτες μέρες κατά την εγκατάσταση της καλλιέργειας, καθώς και στο στάδιο της βλαστικής ανάπτυξης του φυτού. Εφαρμογές μπορεί να γίνουν και κατά την αποφύλλωση, το κορυφολόγημα των βλαστών, καθώς επίσης και προληπτικά κατά των παθογόνων μυκήτων και βακτηρίων.

Η Timac Agro | ΛΥΔΑ πρωτοπορώντας για άλλη μια φορά στην Ελληνική αγορά των λιπασμάτων και προϊόντων εξειδικευμένης θρέψης παρέχει μια ολοκληρωμένη λύση για τον Έλληνα παραγωγό, προσφέροντας ένα καινοτόμο προϊόν χαλκού με πολλαπλά οφέλη! Γνωρίστε το Fertileader RAME!

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

18-03-2022 20:09Νίκος

Σε πόση ποσότητα νερού αναλογη το 1 λιτ

Απάντηση

24-12-2021 09:38panagioths kallinikos

Σε πόση ποσότητα νερού διαλυεται? Ευχαριστώ.

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία