BACK TO
TOP
Εταιρικά Νέα

Εγκαινιάστηκε το καινοτόμο κέντρο R&D της Syngenta στην Ισπανία

H Syngenta Vegetable Seeds ανοίγει ένα καινοτόμο τεχνολογικό κέντρο Έρευνας & Ανάπτυξης στο El Ejido της Αλμερίας, με στόχο την αντιμετώπιση παθογόνων που καταστρέφουν καλλιέργειες και επηρεάζουν τους παραγωγούς παγκοσμίως.

Syngenta_R_26D_site_in_El_Ejido

8
0

Στα πλαίσια της ευρύτερης παρουσίας ενός Κέντρου Καινοτομίας στο El Ejido, το νέο Τεχνολογικό Κέντρο διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη λύσεων για καλλιέργειες φρούτων, μειώνοντας παράλληλα τους παραδοσιακούς χρόνους που απαιτούνται για ανάπτυξη λύσεων.

«Νέα παθογόνα αναπτύσσονται σε πρωτόγνωρους ρυθμούς, επηρεάζοντας τους παραγωγούς ανά τον κόσμο» αναφέρει ο Παγκόσμιος Επικεφαλής της Syngenta Vegetable Seeds, Matthew Johnston. «Είναι απαραίτητο να παρέχουμε ισχυρούς, ανθεκτικούς σπόρους για να προστατεύσουμε τις καλλιέργειες και τους παραγωγούς. Η επένδυση ενισχύει περαιτέρω τη δέσμευση μας να υποστηρίξουμε τους παραγωγούς με καινοτομία και να τους φέρουμε λύσεις που θα βοηθήσουν να προστατεύσουν τις καλλιέργειες τους όχι μόνο στην Ισπανία.

Το Τεχνολογικό Κέντρο υιοθετεί μια προσέγγιση από το χωράφι στο εργαστήριο όπου οι διαγνωστικοί έλεγχοι ξεκινούν απευθείας από το χωράφι, και όχι μόνο στα εργαστήρια, τοποθετώντας τον παραγωγό στο επίκεντρο της έρευνας. Οι νέες εγκαταστάσεις της Syngenta συνδυάζουν ανάπτυξη, λειτουργίες σπόρων, ανάπτυξη χαρακτηριστικών, ποιότητα φρούτων, εφαρμογή ψηφιακής τεχνολογίας και τεχνολογίας δεδομένων «υπό μία στέγη».

Περαιτέρω, είναι εφαρμοσμένο με τεχνολογία βιοασφάλειας, επιτρέποντας στους επιστήμονες να δουλέψουν πάνω σε ανερχόμενες απειλές σε ένα ελεγχόμενο περιβάλλον καραντίνας, ενώ διατηρούνται τα βέλτιστα δυνατά πρότυπα υγείας των φυτών.

«Ως μέρος του παγκόσμιου δικτύου Κέντρων Καινοτομίας, αυτό το μέρος είναι ένα από τα καλύτερα δυνατά παραδείγματα για την ανάδειξη της στενής σχέσης μεταξύ των επιστημόνων και των παραγωγών που βασίζονται στην απόδοση, την ποιότητα και τη διαθεσιμότητα των προϊόντων μας για να διασφαλίσουν τις ανάγκες παραγωγής τους» αναφέρει σχετικά ο Παγκόσμιος Επικεφαλής Έρευνας & Ανάπτυξης της Syngenta Vegetable Seeds, Uri Krieger. «Η δουλειά που κάνουμε εδώ όλο το χρόνο με μια ομάδα εξαιρετικών επιστημόνων δεν υποστηρίζει μόνο τους παραγωγούς στην Ισπανία, αλλά σε όλο τον κόσμο, καθώς μοιραζόμαστε προβλέψεις και δεδομένα με ομάδες R&D στρατηγικά τοποθετημένες σε κάθε σημαντική παραγωγική περιοχή» συμπλήρωσε.

Μοναδική εμπειρία

Τα επίσημα εγκαίνια του νέου κέντρου της Syngenta πραγματοποιήθηκαν στις 14 Μαΐου, υπό την παρουσία του Υπουργού Γεωργίας της Ισπανίας, Λουις Πλάνας και 100 προσκεκλημένων, που είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά το σύγχρονο κέντρο βιοασφάλειας.

Η νότια Ισπανία είναι μια από τις πιο σημαντικές περιοχές παραγωγής λαχανικών παγκοσμίως, και για το λόγο αυτό η Syngenta έχει πραγματοποιήσει πολλές επενδύσεις ανά τα χρόνια στην περιοχή για να υποστηρίξει παραγωγούς διαφορετικών μεγεθών, από μεγάλες επιχειρήσεις έως και μικρές εκμεταλλεύσεις. Η περιοχή της Αλμερίας έχει τη μεγαλύτερη συγκέντρωση θερμοκηπίων που καλύπτει παραπάνω από 300.000 στρέμματα, παράγοντας σχεδόν 4 εκατ. τόνους λαχανικών ετησίως. Αυτό καθιστά την περιοχή το ιδανικό περιβάλλον για καινοτομία στον αγροτικό χώρο και την ανάπτυξη λύσεων που επωφελούν παραγωγούς από όλες τις ηπείρους.

 

 

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία