BACK TO
TOP
Νομοθεσία

Eμφιαλώνουν νερό και παράγουν ποτά από ζύμωση πλέον τα ζυθοποιία

Σε άρση των περιορισµών για τα ζυθοποιία που µέχρι σήµερα απαγορεύονταν να συστεγάζονται µε εργοστάσια παραγωγής νερού και ποτών που προέρχονται από ζύµωση οδηγεί σχετική υπουργική απόφαση του υπουργείου Οικονοµικών που δηµοσιεύθηκε στην Εφηµερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ Β΄ 3457/2018).

Eμφιαλώνουν νερό και παράγουν ποτά από ζύμωση πλέον τα ζυθοποιία

4
0

Με τη συγκεκριµένη διάταξη που υπογράφει η Κατερίνα Παπανάτσιου επιτρέπεται πλέον η συστέγαση και λειτουργία των ζυθοποιείων µε µονάδες παραγωγής ποτών από ζύµωση (κωδικός ΣΟ 22.06) οι οποίες λειτουργούν σύµφωνα µε τις διατάξεις του άρθρου 3 του νόµου 2969.2001, καθώς και µε µονάδες παραγωγής ποτών ελεύθερων αλκοόλης και εµφιάλωσης νερού ανθρώπινης κατανάλωσης. Απαγορεύεται ωστόσο η λειτουργία και συστέγαση ζυθοποιείων µε οινοποιεία, ποτοποιεία, αποσταγµατοποιεία και γενικά µονάδες που χρησιµοποιούν αιθυλική αλκοόλη.

Η δυνατότητα των ζυθοποιείων να παράγουν αλκοολούχα ή µη ποτά µε τη διαδικασία της ζύµωσης ήταν διαχρονικό αίτηµα των επιχειρήσεων του κλάδου που έχουν επεκτείνει τις δραστηριότητές τους σε αυτού του είδους τα προϊόντα, ενώ η διάταξη διευκολύνει πλέον και όσες εταιρείες εµφιαλώνουν πόσιµο νερό και έχουν παράλληλες δραστηριότητες παραγωγής µπίρας κλπ.


Δείτε εδώ ολόκληρο το άρθρο
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία