Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προγράμματα Θρέψης

Με σταθεροποιημένα λιπάσματα NovaTec® μέγιστη απόδοση και ποιότητα στην παραγωγής σίτου

Η καλλιέργεια του σίτου αποτελεί μία από τις πλέον σημαντικές και παραγωγικές καλλιέργειες στον τομέα της γεωργίας.

main_45

Φώτης Τυρογαλάς

865
0

Τα σιτηρά παγκοσμίως, αποτελούν σημαντική πηγή τροφής για τον πληθυσμό, ενώ αποτελούν και σημαντικό παράγοντα στην οικονομία. Ωστόσο, η επίτευξη υψηλής απόδοσης και ποιότητας απαιτεί προσεκτική διαχείριση, και σε αυτό το πλαίσιο, η βασική λίπανση παίζει καθοριστικό ρόλο.


Σημασία του Αζώτου

Κατανοώντας τη σημασία της βασικής λίπανσης στην καλλιέργεια του σίτου, καταλαβαίνουμε ότι το άζωτο (N) αποτελεί τον κύριο παράγοντα που επηρεάζει την ανάπτυξη των φυτών, αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του καρπού. Η έλλειψη αζώτου μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγή και χαμηλή ποιότητα των σιτηρών. Είναι, συνεπώς, αναγκαίο να παρέχουμε το απαραίτητο άζωτο για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της καλλιέργειας και να διασφαλίσουμε την ανταγωνιστικότητά της στην αγορά.

Σταθεροποιημένα Λιπάσματα με Παρεμποδιστή Νιτροποίησης DMPP

Η COMPO EXPERT, αναγνωρίζοντας τη σημασία της βασικής λίπανσης στα σιτηρά, παρέχει μια ευρεία γκάμα προϊόντων. Συγκεκριμένα, τα προϊόντα NovaTec® 17-18-0, NovaTec® 14-22-7 (+TE) και NovaTec® 16-24-0 (+ΤΕ) αποτελούν  ιδανικές επιλογές  για τη βασική λίπανση του σίτου.

Τα NovaTec® είναι σταθεροποιημένα λιπάσματα, με τον γερμανικής τεχνολογίας παρεμποδιστή νιτροποίησης DMPP, που συμβάλλει στην αποτελεσματική αξιοποίηση του αζώτου από τα φυτά. Ταυτόχρονα, βοηθούν στη μείωση των απωλειών αζώτου στο περιβάλλον, προστατεύοντας έτσι το οικοσύστημα. Με τη χρήση των NovaTec®, δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για απορρόφηση και θρεπτικών στοιχείων εκτός του αζώτου, βελτιώνοντας συνολικά τη θρεπτική κατάσταση της καλλιέργειας. Επιπλέον, πολλά από τα προϊόντα NovaTec® περιλαμβάνουν στοιχεία όπως το θείο (S) και το μαγνήσιο (Mg), τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία των καλλιεργειών και την αντοχή τους σε στρεσογόνες συνθήκες.