BACK TO
TOP
Προγράμματα Θρέψης

Με σταθεροποιημένα λιπάσματα NovaTec® μέγιστη απόδοση και ποιότητα στην παραγωγής σίτου

Η καλλιέργεια του σίτου αποτελεί μία από τις πλέον σημαντικές και παραγωγικές καλλιέργειες στον τομέα της γεωργίας.

main_45

Φώτης Τυρογαλάς

990
0

Τα σιτηρά παγκοσμίως, αποτελούν σημαντική πηγή τροφής για τον πληθυσμό, ενώ αποτελούν και σημαντικό παράγοντα στην οικονομία. Ωστόσο, η επίτευξη υψηλής απόδοσης και ποιότητας απαιτεί προσεκτική διαχείριση, και σε αυτό το πλαίσιο, η βασική λίπανση παίζει καθοριστικό ρόλο.


Σημασία του Αζώτου

Κατανοώντας τη σημασία της βασικής λίπανσης στην καλλιέργεια του σίτου, καταλαβαίνουμε ότι το άζωτο (N) αποτελεί τον κύριο παράγοντα που επηρεάζει την ανάπτυξη των φυτών, αλλά και τα ποιοτικά χαρακτηριστικά του καρπού. Η έλλειψη αζώτου μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παραγωγή και χαμηλή ποιότητα των σιτηρών. Είναι, συνεπώς, αναγκαίο να παρέχουμε το απαραίτητο άζωτο για να ενισχύσουμε την ανάπτυξη της καλλιέργειας και να διασφαλίσουμε την ανταγωνιστικότητά της στην αγορά.

Σταθεροποιημένα Λιπάσματα με Παρεμποδιστή Νιτροποίησης DMPP

Η COMPO EXPERT, αναγνωρίζοντας τη σημασία της βασικής λίπανσης στα σιτηρά, παρέχει μια ευρεία γκάμα προϊόντων. Συγκεκριμένα, τα προϊόντα NovaTec® 17-18-0, NovaTec® 14-22-7 (+TE) και NovaTec® 16-24-0 (+ΤΕ) αποτελούν  ιδανικές επιλογές  για τη βασική λίπανση του σίτου.

Τα NovaTec® είναι σταθεροποιημένα λιπάσματα, με τον γερμανικής τεχνολογίας παρεμποδιστή νιτροποίησης DMPP, που συμβάλλει στην αποτελεσματική αξιοποίηση του αζώτου από τα φυτά. Ταυτόχρονα, βοηθούν στη μείωση των απωλειών αζώτου στο περιβάλλον, προστατεύοντας έτσι το οικοσύστημα. Με τη χρήση των NovaTec®, δημιουργούνται οι κατάλληλες συνθήκες για απορρόφηση και θρεπτικών στοιχείων εκτός του αζώτου, βελτιώνοντας συνολικά τη θρεπτική κατάσταση της καλλιέργειας. Επιπλέον, πολλά από τα προϊόντα NovaTec® περιλαμβάνουν στοιχεία όπως το θείο (S) και το μαγνήσιο (Mg), τα οποία είναι απαραίτητα για την υγεία των καλλιεργειών και την αντοχή τους σε στρεσογόνες συνθήκες.

Συνοψίζοντας, η βασική λίπανση αποτελεί έναν κρίσιμο παράγοντα για μια επιτυχημένη καλλιέργεια στο σιτάρι. Επιλέγοντας προϊόντα όπως τα NovaTec® και εφαρμόζοντας τις κατάλληλες τεχνικές, οι παραγωγοί μπορούν να διασφαλίσουν όχι μόνο τη μέγιστη απόδοση, αλλά και την ποιότητα της παραγωγής, ακολουθώντας ταυτόχρονα βιώσιμες πρακτικές που προστατεύουν το περιβάλλον.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε πάντα να επισκεφτείτε τον ιστότοπο της COMPO EXPERT ή να κατεβάσετε την εφαρμογή της COMPO EXPERT Crop Companion στο κινητό σας για να βρείτε το κατάλληλο προϊόν για κάθε στάδιο της καλλιέργειάς σας. Μην ξεχνάτε επίσης να ακολουθείτε την COMPO EXPERT στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα προϊόντα και τις νέες τεχνολογίες που αφορούν την γεωργία.

*Agronomist

Marketing Department

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία