Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP

Εαρινές καλλιέργειες

viologikes-patates-kalliergeia

Για την επίτευξη υψηλής ποιοτικής παραγωγής, θα πρέπει να γίνει εδαφική ανάλυση και φυλλοδιαγνωστική πριν την εφαρμογή λιπάσματος. Επίσης, για την σωστή επιλογή λιπάσματος θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν η σύσταση και η γονιμότητα του εδάφους, το είδος της προηγούμενης καλλιέργειας, η ποικιλία, η πυκνότητα σποράς και η δυνατότητα άρδευσης.

mistikakipou-ilianthos

Σύμφωνα με τον Γεωπόνο Ζαφείρη Αριστείδη, η καλλιέργεια του ηλίανθου δεν είναι ιδιαίτερα απαιτητική σε καλλιεργητικά μέτρα, βοηθώντας τους παραγωγούς να μένουν σπίτι, και να περιορίσουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους.

tomato_3

Η ορθολογική λίπανση της τομάτας αποτελεί μια από τις σημαντικότερες καλλιεργητικές φροντίδες από μέρους των παραγωγών για την ανάπτυξη των φυτών, την ποιοτική και ποσοτική βελτίωση των αποδόσεων τους, καθώς και για τη διατήρηση της γονιμότητας του εδάφους.

στριπ

Mεγάλες και αυξανόμενες εισροές, χρήση μεγάλου αριθμού εξοπλισμού και επεμβάσεων και μείωση της οργανικής ύλης του εδάφους συνεπάγονται, σύμφωνα με τον προϊστάμενο του Εθνικού Κέντρου Βάμβακος του ΕΛΓΟ Δήμητρα, δρ Μωχάμεντ Νταράουσε, το παραδοσιακό σύστημα καλλιέργειας του βάμβακος σε συνδυασμό με τη μονοκαλλιέργεια.

corn

Το καλαμπόκι εξαιτίας της υψηλής παραγωγικότητάς του σε βιομάζα και σε καρπό, απομακρύνει σημαντικές ποσότητες θρεπτικών στοιχείων από το έδαφος, οι οποίες είναι αναγκαίο να αντικατασταθούν μέσω της λίπανσης σε κάθε καλλιεργητικό κύκλο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ