Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αγορά Ακινήτων

Επιδότηση επιτοκίου για αγορά γης σε νέους

Το χρηµατοδοτικό εργαλείο «Επιδότηση Επιτοκίου για Αγορά Γης» της πρώην ΑΤΕ, έχει ξεκινήσει να προωθεί τους τελευταίους µήνες η Τράπεζα Πειραιώς, ενώ σύµφωνα µε αποκλειστικές πληροφορίες της εφημερίδας Agrenda ο αριθµός των αγροτών που πηγαίνουν στις ∆ΑΟΚ για τις σχετικές βεβαιώσεις που απαιτούνται από πλευράς δικαιολογητικών, όλο και αυξάνεται.

Επιδότηση επιτοκίου για αγορά γης σε νέους

19
1

Ουσιαστικά το εργαλείο αυτό, επιδοτεί το επιτόκιο δανείου από 80 έως 100% για αγορά γεωργικής γης κοντά στον τόπο µόνιµης κατοικίας και σε τέτοια απόσταση ώστε να υπάρχει η δυνατότητα καθηµερινής πρόσβασης η οποία έχει στόχο έναν ή συνδυασµό των παρακάτω:

• Τη δηµιουργία βιώσιµης αγροτικής εκµετάλλευσης.

• Την εξαγορά αγροτεµαχίων τα οποία παρεµβάλλονται στην υφιστάµενη αγροτική εκµετάλλευση ή συνορεύουν µε υφιστάµενο ιδιόκτητο αγροτεµάχιο.

• Την πραγµατοποίηση επένδυσης εντός διετίας από την ένταξη στο πρόγραµµα η οποία θα έχει θετικό οικονοµικό αποτέλεσµα εξεταζόµενη αυτοτελώς.

Οι δικαιούχοι του εργαλείου είναι νέοι και νεοεισερχόµενοι αγρότες ηλικίας έως 40 ετών όπου δύναται να υπάρξει επιδότηση επιτοκίου έως και 100% κατόπιν απόφασης έγκρισης της ∆ιεύθυνσης Αγροτικής Οικονοµίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας στην οποία υπάγονται. Συγκεκριµένα η επιδότηση είναι 100% για τους µόνιµους κατοίκους ορεινών και µειονεκτικών περιοχών και 70% για τους κατοίκους λοιπών περιοχών. αγροτικών περιοχών.

Περισσότερες πληροφορίες στην εφημερίδα Agrenda, που κυκλοφορεί από το Σάββατο 31 Ιανουαρίου
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

14-06-2017 10:52ΝΕΓΡΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

Καλημέρα σας! θα ήθελα να ρωτήσω εάν υπάρχει περιορισμός ως προς τον βαθμό συγγένειας. Δηλαδή μπορεί ο γιός να επιδοτηθεί το επιτόκιο "αγοράζοντας" αγροτεμάχιο του πατέρα του? Πιο συγκεκριμένα εννοώ ότι αντί να γίνει γονική παροχή, να γίνει στα χαρτιά αγοραπωλησία, ώστε να επωφεληθεί ο γιος το άτοκο δάνειο, αφού τα χρήματα της αγοραπωλησίας ουσιαστικά θα του επιστραφούν από τον πατέρα του. Ευχαριστώ πολύ.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία