BACK TO
TOP
Αγορά Προϊόντων

Με υψηλές επιδόσεις οι αγροτικές μετοχές στο χρηματιστήριο Shenzhen

Οι μεγάλοι νικητές της αγοράς μετοχών στο τεχνολογικό κέντρο της Κίνας Shenzhen δεν είναι οι εταιρείες τεχνητής νοημοσύνης και ημιαγωγών, αλλά οι εκτροφείς χοίρων και πουλερικών.

agriculturelatedstockshenzhenmarket

17
0

Οι εταιρείες εκτροφής κοτόπουλων Shandong Xiantan Co. και Shandong Minhe Animal Husbandry Co. είδαν τις μετοχές τους να αυξάνονται περίπου 40% φέτος, ενώ η εταιρεία εκτροφής χοίρων Muyuan Foodstuff Co. είδε τη δική της να ανεβαίνει κατά 35%. Ο γεωργικός δείκτης του χρηματιστηρίου του Shenzhen έχει κάνει ράλι περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο κλάδο εταιρειών μέσα στο 2019 και είναι ο μόνος που αποκόμισε κέρδη τα τελευταία τρία χρόνια καθώς το benchmark διολίσθησε κατά 21%.

Οι αναλυτές αποδίδουν τα πιο πρόσφατα οφέλη στην πιθανότητα υψηλότερων τιμών χοιρινού κρέατος, καθώς η αφρικανική πανώλη των χοίρων δημιουργεί προβλήματα στην εφοδιαστική αλυσίδα. Και ενώ οι εμπορικές εντάσεις με τις ΗΠΑ επηρέασαν την τιμή των σπόρων σόγιας που χρησιμοποιούνται ως ζωοτροφές, η πρόοδος στις συνομιλίες για τη λήξη του εμπορικού πολέμου θα μπορούσε να οδηγήσει την Κίνα να εισάγει περισσότερα από την Αμερική, μειώνοντας το κόστος για τους κτηνοτρόφους, δήλωσε ο Dai Ming, από την Management Co.

Ένας παραγωγός χοιρινού κρέατος ξεχωρίζει και στο Χονγκ Κονγκ: πρόκειται για την WH Group Ltd. της οποίας η μετοχή αυξήθηκε κατά 11% τις τελευταίες τρεις ημέρες.


Πηγή: newmoney.gr / Bloomberg

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία