Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Από 30 Μαΐου έως 3 Ιουνίου το 10ο Διεθνές Συνέδριο Ροδακινιάς

Το πλήρες τετραήμερο πρόγραμμα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ροδακινιάς με θεματικές ενότητες όπως η γενετική βελτίωση υποκειμένων και προηγμένα συστήματα παραγωγής ανακοίνωσε η διοργανώτρια αρχή του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ροδακινιάς, που θα λάβει μέρος από 30 Μαΐου έως 3 Ιουνίου στη Νάουσα.

Εικονα1_4

404
0

Ανακοινώθηκε το επίσημο επιστημονικό και κοινωνικό πρόγραμμα του 10ου Διεθνούς Συνεδρίου Ροδακινιάς που πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Διεθνούς Εταιρείας της Επιστήμης των Οπωροκηπευτικών (ISHS) από το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Κύπρου (Τμήμα Γεωπονικών Επιστημών, Βιοτεχνολογίας & Επιστήμης Τροφίμων).

Το επιστημονικό πρόγραμμα περιλαμβάνει προσκεκλημένες ομιλίες, προφορικές παρουσιάσεις και γραπτές ανακοινώσεις στις παρακάτω θεματικές ενότητες:

 • Γενετική βελτίωση υποκειμένων και ποικιλιών
 • Γονιδιωματικές προσεγγίσεις και βιοτεχνολογία
 • Φυσιολογία φυτού ροδακινιάς και αντίδρασή του σε συνθήκες αβιοτικής καταπόνησης
 • Προηγμένα συστήματα παραγωγής
 • Λίπανση, άρδευση
 • Φυτοπροστασία
 • Μετασυλλεκτική φυσιολογία και τεχνολογία
 • Μη καταστροφικές μέθοδοι προσδιορισμού της ποιότητας του καρπού
 • Καινοτόμες τεχνολογίες επεξεργασίας (νέα προϊόντα)

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:

 1. 16 κεντρικές ομιλίες (https://www.fruitsciences.eu/peach2021/keynotespeakers.html)
 2. 54 προφορικές παρουσιάσεις
 3. 70 γραπτές ανακοινώσεις
 4. 4 χορηγικές ομιλίες (Venus Growers, BASF, Syngenta, CORTEVA)
 5. 1 στρογγυλή τράπεζα που αφορά θέματα χρηστής λίπανσης οπωρώνων με εισηγητές εκπροσώπους των εταιρειών Yara και Hellagrolip

Το συνέδριο θα περιλαμβάνει τεχνική επίσκεψη στους Συνεταιρισμούς Α.Σ. Νάουσας και ΑΣΕΠΟΠ Νάουσας τη Πέμπτη 2 Μάιου.  Την ίδια ημέρα θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των συνέδρων στη Σχολή Αριστοτέλη και στο Μουσείο της Βεργίνας.

Το συνέδριο υποστηρίζεται από 33 χορηγούς:

ΑΣΕΠΟΠ Νάουσα, ΑΣ Νάουσας, BASF, Syngenta, Yara International, Corteva Agriscience, Hellagrolip, Venus Growers, Vitro Hellas S.A, Tsesmelis Fruit & Nut Nursery, Timac Agro | ΛΥΔΑ,

Felix Instruments, Ecomatik, Νέος Αλιάκμων, EuroChem, Bayer, Q-CERT Ltd., AgroFresh, Valent BioSciences, Papakonstantinou fruits, ΑΣ Επισκοπής, Compo Expert, Agrology, Agromillora Group, Milis Nurseries, Emphyton, ASPIS, Agrohellas S.A., Vitaplant, Fitotechniki, ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντός, Δελκώφ

Το 1ο Open Air Conference

Το συνέδριο θα είναι το πρώτο που θα πραγματοποιηθεί σε ανοιχτό χώρο (Open Air) στις εγκαταστάσεις του bar-restaurant ΚΙΟΣΚΙ μετά από κατάλληλες προσαρμογές. Η παραπάνω απόφαση λήφθηκε αφενός λαμβάνοντας υπόψη ότι η χρήση μάσκας σε κλειστό χώρο θα απέτρεπε αρκετούς σύνεδρους από το να το παρακολουθήσουν και αφετέρου λόγω του γεγονότος ότι διασφαλίστηκε  η κατάλληλη οπτικοακουστική υποστήριξη από videowall και plasma οθόνες που θα επιτρέψει την δυνατότητα απρόσκοπτης παρακολούθησης.

Επιπρόσθετα, οι σύνεδροι θα έχουν τη δυνατότητα να εξερευνήσουν το βραβευμένο δημοτικό μας πάρκο.

Η προέλευση των σύνεδρων

Η κύρια χώρα προέλευσης είναι η Ελλάδα με σημαντικό αριθμό συνέδρων να προέρχονται και από τον ιδιωτικό τομέα, κυρίως μέσω των υποστηρικτών του συνεδρίου.

Οι χώρες που ακολουθούν σε αριθμό εγγραφών είναι  οι ΗΠΑ, Ισπανία, Ιταλία και Γαλλία.

Επιπρόσθετα, σύνεδροι αναμένονται από τις παρακάτω χώρες:

Αγγλία, Αυστραλία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Κύπρο, Τσεχία, Γερμανία, Ινδία, Ιαπωνία, Λίβανο, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσσία, Σερβία, Σλοβενία, Τουρκία,

Για περισσότερες πληροφορίες ανατρέξετε στην ιστοσελίδα του Συνεδρίου

www.fruitsciences.eu/peach2021

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία