Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Εκδηλώσεις

Webinar για το επιχειρηματικό τοπίο μετά την πανδημία

Ο Ελληνικός Σύλλογος Αποφοίτων του London School of Economics and Political Science διοργανώνει ένα webinar στις 30 Μαρτίου, από τις 18.30 έως τις 20.00, ζωντανά, μέσω YouTube και Facebook, για να παρουσιάσει την εικόνα που θα έχουν οι επενδύσεις και οι αγορές μετά την πανδημία υπό την επίδραση των δεικτών ESG (Environmental, Social, and Governance.).

γθιλθιιιιιιι

49
0

Αυτό το νέο πλαίσιο θα παρουσιάσουν εξέχοντες ομιλητές από τον χώρο της πολιτικής, των επιχειρήσεων και της πανεπιστημιακής κοινότητας. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και θα είναι ανοικτή στο κοινό κατόπιν σχετικής προεγγραφής στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://lse-alumni.gr/el/live-webinar-esg-in-the-time-of-covid-19/.

Ποια είναι η επόμενη μέρα στις επενδύσεις μετά την πανδημία; Πώς θα λειτουργήσουν η αγορά, οι επιχειρήσεις, οι επενδυτές σε παγκόσμιο επίπεδο; Το νέο τοπίο στις επενδύσεις και στις επιχειρήσεις υπό την επίδραση των  κριτηρίων ESG, καθώς και των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης είναι το θέμα του webinar που διοργανώνει ο HAALSE την Τρίτη, 30 Μαρτίου, από τις 18.30 έως τις 20.00, ζωντανά, μέσω YouTube και Facebook. 

Η πανδημία, η πρώτη «κρίση βιωσιμότητας» του 21ου αιώνα, λειτουργεί ως καταλύτης στην υιοθέτηση και εφαρμογή των κριτηρίων ESG, οδηγώντας σε ουσιαστικές αλλαγές στον τρόπο που λειτουργούν οι επιχειρήσεις, οι επενδυτές και η αγορά συνολικά. Ειδικότερα, η πανδημία επιβεβαίωσε ότι οι επιχειρήσεις δεν συνιστούν μόνο οικονομικές μονάδες, επομένως η χρήση αποκλειστικά χρηματοοικονομικών κριτηρίων στην αξιολόγηση της απόδοσής τους είναι ελλιπής. Έννοιες όπως η πράσινη ανάπτυξη, η κυκλική οικονομία, ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, η προστασία των συμφερόντων των συμμετόχων (stakeholders), η συμπερίληψη και η διαφορετικότητα έρχονται να συμπληρώσουν αυτά τα κενά, διεκδικώντας ίση βαρύτητα με τους χρηματοοικονομικούς αριθμοδείκτες.

Αυτό το νέο πλαίσιο που δημιουργείται στην παγκόσμια αγορά και το οποίο θα επηρεάσει μετά την πανδημία το σύνολο των επιχειρήσεων και οργανισμών που λειτουργούν και στη χώρα μας, θα αποτελέσει το επίκεντρο της συζήτησης που διοργανώνει ο HAALSE με εκπροσώπους του πολιτικού, επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου. Ομιλητές στο webinar θα είναι οι:

  • κ. Γιάννης Τσακίρης, Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων,
  • κα Μαρία Αλεξίου, Πρόεδρος του ΔΣ, CSR Hellas και μέλος του ΔΣ, CSR Europe,
  • κα Λίλιαν Νεκταρίου, Franchise Country Director Greece, Cyprus, Malta, Coca-Cola Hellas,
  • κ. Mark Hempstead, Head of Alternative Investments for Europe, the Middle East and Africa, J.P. Morgan Wealth Management (Λονδίνο),
  • κα Χλόη Λασκαρίδη, Senior member of the BoD, Lampsa Hellenic Hotels S.A. και Μέλος του ΔΣ, ACLCF και
  • Δρ. Ιωάννης Ιωάννου, Associate Professor of Strategy and Entrepreneurship, London Business School.

Συντονίστρια του webinar θα είναι η κα Ιζαμπέλλα Μ. Τσίρμπα, Δικηγόρος Χρηματοοικονομικού Δικαίου και Νομική Σύμβουλος, Υπεύθυνη Συμμετοχής Μελών και Εξεύρεσης Οικονομικών Πόρων του HAALSE.

Στην έναρξη της εκδήλωσης, θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό ο Δρ. Βασίλης Γ. Αποστολόπουλος, Πρόεδρος του HAALSE, Διευθύνων Σύμβουλος, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών και Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Επιχειρηματιών.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στα αγγλικά και θα είναι ανοικτή στο κοινό κατόπιν σχετικής προεγγραφής στον ηλεκτρονικό σύνδεσμο: https://lse-alumni.gr/el/live-webinar-esg-in-the-time-of-covid-19/. Στη διάρκεια της συζήτησης θα είναι εφικτή η υποβολή ερωτήσεων μέσω αποστολής μηνύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση events@lse-alumni.gr 

Το webinar πραγματοποιείται με την υποστήριξη των: ΕΕΝΕ (Στρατηγικός Συνεργάτης), CSR Hellas (Σύμβουλος Επικοινωνίας), V+O Communication (Υποστηρικτής Επικοινωνίας), Ecali Club, Coca Cola Hellas, Όμιλος Ιατρικού Αθηνών, Hellenic Bankers Association UK, Envolve Entrepreneurship, Κοινωφελές Ίδρυμα Αθανασίου Κ. Λασκαρίδη και 3Κ Investment Partners. Χορηγοί της εκδήλωσης είναι η Interamerican και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Χορηγός επικοινωνίας είναι η εφημερίδα Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και The New York Times International Edition - Kathimerini English Edition.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία