BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Με επίκεντρο την Αφρική η Macfrut 2019

Στον δρόμο προς την επόμενη έκθεση Macfrut 2019, που θα πραγματοποιηθεί από τις 8 έως τις 10 Μαΐου 2019 στο Εκθεσιακό Κέντρο Rimini στην Ιταλία και θα περιλαμβάνει συνέδριο με θέμα τα εξωτικά και τροπικά φρούτα όπως η παπάγια και ο ανανάς, μια σειρά από παρουσιάσεις προς ενημέρωση του κοινού και υποψήφιων εκθετών έχουν πραγματοποιηθεί σε πολλές χώρες και θα ακολουθήσουν και άλλες μέσα στον Ιανουάριο.

aMAcfruitpomme2019

19
0

Η πρωτοβουλία ξεκίνησε το φθινόπωρο του 2018 με διάφορες εκδηλώσεις σε Περού, Ουζμπεκιστάν, Γκάνα, Βιετνάμ, Μοζαμβίκη, Ζάμπια, Αγκόλα, Σερβία. Οι επόμενες εκδηλώσεις προγραμματίζονται για τις 24 Ιανουαρίου στο Μαρόκο και τις 31 Ιανουαρίου στην Ουκρανία, με πιθανό να θεωρείται να ανακοινωθεί και μία στην Κολομβία τον Φεβρουάριο.



Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες παρουσιάσεις έγιναν σε χώρες της Αφρικής. Στην πραγματικότητα, η υποσαχάρια Αφρική επιλέχθηκε σαν διεθνής εταίρος της Macfrut 2019. Στην πρωτεύουσα της Μοζαμβίκης, Μαπούτο, η ενδυνάμωση του αγροτικού τομέα και ειδικά των φρούτων και λαχανικών θεωρείται προαπαιτούμενο της οικονομικής ανάπτυξης. Στη Λουάντα, πρωτεύουσα της Αγκόλα περισσότεροι από 200 επαγγελματίες στον κλάδο των φρούτων και λαχανικών και ο Υπουργός Οικονομίας παρέστησαν στην εκδήλωση. Σε εκείνη που πραγματοποιήθηκε στην οικία του Ιταλού πρέσβη στην Άκκρα της Γκάνα, παρουσία του Προέδρου της Ένωσης Παραγωγών και Εξαγωγέων Λαχανικών έμφαση δόθηκε στα στοιχεία του 2016 που καταδεικνύουν ότι 6.5 εκατομμύρια τόνοι φρούτων και λαχανικών παρήχθησαν κυρίως για εγχώρια κατανάλωση και η ζήτηση για εισαγόμενα φρούτα και λαχανικά όπως τα μήλα, τα αχλάδια και τα ακτινίδια έχει επίσης αυξηθεί.

Ο Πρόεδρος της Cesena Fiera Renzo Piraccini σχολίασε σχετικά: «Ο κλάδος των φρούτων και λαχανικών, όπως και άλλοι τομείς βιώνει τον ανταγωνισμό. Σε ό,τι αφορά τη Macfrut 2019, η επιλογή να συνεργαστούμε με χώρες της υποσαχάριας Αφρικής ήταν σίγουρα τολμηρή. Η Macfrut 2019 θα είναι ξεχωριστή, με περισσότερες καινοτομίες από ποτέ.»


Περισσσότερες πληροφορίες: www.macfrut.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία