Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Η Ευρώπη γιορτάζει

Με αφορμή την ημέρα της Ευρώπης στις 9 Μαΐου (69 χρόνια από τη διακήρυξη Schuman το 1950), την 15η επέτειο της μεγάλης διεύρυνσης της ΕΕ την 1η Μαΐου, τις εκλογές για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στις 26 Μαΐου, την 40η επέτειο της υπογραφής της ένταξης της Ελλάδας στην ΕΟΚ στις 28 Μαΐου, διοργανώνονται σχετικές εκδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα, ανάμεσα στις οποίες αυτή το Σάββατο 11 Μαΐου μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο από τις 16:00μμ-23:00μμ, όπου η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα προετοιμάζει την εκδήλωση «γιορτάζουμΕΕ #40χρόνιαΕλλάδαΕΕ». Θα χαιρετίσει ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

atragoudiakropolheyrwph

68
0

Αναλυτικότερα:

Ρόδος (7/5/2019)

Παιχνίδι θησαυρού εντός της Μεσαιωνικής πόλης

Συνεργασία με Γυμνάσιο που συμμετέχει στο πρόγραμμα ERASMUS+ με τίτλο: «Defending Europe-Teaching Democracy» (μαθητές από έξι διαφορετικές χώρες της Ευρώπης). Σκοπός του παιχνιδιού είναι να συνδυαστούν η πολιτιστική κληρονομιά της Ρόδου με την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναδεικνύοντας παράλληλα τις αξίες στις  οποίες θεμελιώθηκε η τελευταία και παραλληλίζοντας σημεία-ορόσημα της μεσαιωνικής πόλης, όπως τα καταλύματα κατά μήκος της οδού Ιπποτών με τη συνεργασία και τη συνέργεια μεταξύ των διαφορετικών λαών της ΕΕ.

Πάτρα (7/5/2019)

«Μεταναστευτικό και Ξενοφοβία»

Στην εκδήλωση  θα είναι παρόντες μαθητές  και  καθηγητές από το 1ο Λύκειο Πατρών καθώς και σχολεία της Τουρκίας, της Σαρδηνίας και της Γερμανίας που συμμετέχουν σε πρόγραμμα ERASMUS+  με τίτλο «Migration and Xenophobia– A Challenge for our western democracies».

Βόλος (8-10/5/2019)

Εκδήλωση με τους μαθητές των Σχολείων της Μαγνησίας στο «Πλινθοκεραμοποιείο Τσαλαπάτα» στον Βόλο σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης της Περιφέρειας Θεσσαλίας και το Δίκτυο των Teachers 4 Europe. Σκοπός είναι οι μαθητές να γνωρίσουν με τρόπο βιωματικό το όραμα και την ιστορία της ΕΕ.

Φλώρινα (9/5/2019)

Ανοιχτές εκδηλώσεις ενημέρωσης σχετικά με την καμπάνια για τις επερχόμενες ευρωεκλογές «Αυτή τη φορά ψηφίζω» σε κεντρικά σημεία της πόλης (Κεντρική Πλατεία Φλώρινας, Νέο Πάρκο Φλώρινας, Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας), από τις 10:00πμ έως τις 18:00μμ.

Ενεργό ρόλο θα έχουν οι μαθητές Λυκείου που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «Ενεργός Πολίτης - Ευρωπαίος Πολίτης», όπως επίσης και φοιτητές του Πανεπιστημίου οι οποίοι κάνουν την άσκηση τους στον Όμιλο Ενεργών Νέων Φλώρινας.

Χαλκιδική (9/5/2019)

Εκδήλωση- Καμπανιά Ενημέρωσης «Αυτή τη φορά ψηφίζω» στα γραφεία του Europe Direct Χαλκιδικής στο Εμπορικό Κέντρο Ένωση στα Νέα Μουδανιά από τις 11:00πμ έως τις 14:00μμ.

Χανιά Κρήτης (9/5/2019)

Εορτασμός της Ημέρας της Ευρώπης στο Γυμνάσιο Βάμου στα Χανιά (10:00πμ-18:00μμ) σε συνεργασία με το Europa Direkt Fyrbodal της Σουηδίας: προβολή ταινιών μικρού μήκους, σκηνοθετημένες από γνωστούς Ευρωπαίους σκηνοθέτες, οι οποίες αναδεικνύουν πώς τα δικαιώματα και τα οφέλη που απολαμβάνουν οι άνθρωποι στην ΕΕ συμβάλλουν στη βελτίωση της ζωής τους. Θα ακολουθήσει συζήτηση με αφορμή τα μηνύματα των ταινιών μικρού μήκους και ψυχαγωγία μέσα από παιχνίδια ρόλων με μαθητές με σκοπό τη βιωματική εκμάθηση της ιστορίας της ΕΕ.

Ξάνθη (9/5/2019)

Την Πέμπτη 9 Μαΐου, με αφορμή την Ημέρα της Ευρώπης το Europe Direct Ξάνθης και το 2o Γενικό Λύκειο Ξάνθης διοργανώνουν ημερίδα με θέμα: «Ενεργός Ευρωπαίος πολίτης: Μαθαίνω – Δρω - Αποφασίζω». Θα συμμετέχουν ομάδες μαθητών των Γενικών Λυκείων και ΕΠΑΛ και του Μουσικού Σχολείου της Ξάνθης καθώς και του 3ου ΓΕΛ Αλεξανδρούπολης. Στο πρώτο μέρος της ημερίδας θα υπογραμμιστεί η σημασία του ενεργού Ευρωπαίου πολίτη μέσα και από εισηγήσεις εξεχόντων ομιλητών. Στο δεύτερο μέρος θα διεξαχθεί φιλικός διαγωνισμός γνώσεων μεταξύ των συμμετεχόντων σχολικών μαθητικών ομάδων. Θα γίνει στο Αμφιθέατρο του 3ου ΓΕΛ Ξάνθης (περιοχή Λευκού Πύργου), ώρες 09:30πμ – 13:00μμ με διάχυση των εργασιών της, για να παρουσιασθεί το απόγευμα από τις 18:00μμ έως 20:30μμ στη κεντρική πλατεία της πόλης. Η εκδήλωση θα πλαισιώνεται μουσικά από το συγκρότημα του 1ου ΕΠΑΛ Ξάνθης «Επαλήθευσις»

Αθήνα (9/5/2019)

Εκδήλωση του Europe Direct City of Athens με θέμα «Δημοκρατία και συμμετοχή των νέων στη διαδικασία λήψης αποφάσεων» στις 09/05, ώρα 16:00 - 21:00μμ στο Σεράφειο, σε συνεργασία με την Inter Alia από την Ελλάδα και την οργάνωση L' Europe en Berry Tourraine από τη Γαλλία. Μετά το πέρας της εκδήλωσης θα υπάρχουν παραδοσιακοί χοροί από τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Ελλάδα.

Λαμία (9/5/2019)

Σημείο ενημέρωσης για τις ευρωπαϊκές εκλογές και άλλα ευρωπαϊκά θέματα στην Πλατεία Ελευθερίας από τις 11:00πμ.

Ηράκλειο Κρήτης (9/5/2019)

Mε τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης και του Europe Direct θα διοργανωθεί από το Δίκτυο Φοιτητών Erasmus (Erasmus Student Network - ESN) το Flag Parade πολυπολιτισμικότητας και ευρωπαϊκού πνεύματος. Πρόκειται για μία πολυπολιτισμική πορεία μέσα από τους δρόμους του Ηρακλείου με σημαίες και εθνικά χρώματα των 950 διεθνών φοιτητών από 75 χώρες, που σπουδάζουν στην Ελλάδα μέσω του ευρωπαϊκού προγράμματος ανταλλαγής φοιτητών Erasmus+. Η παρέλαση θα ξεκινήσει στις 14:00μμ.

Κομοτηνή (9/05/2019)

Στις 11:00πμ, ο Δήμος Κομοτηνής και το Europe Direct Κομοτηνής σε συνεργασία με το Δημόσιο ΙΕΚ Κομοτηνής και συγκεκριμένα με τους καταρτιζόμενους της ειδικότητας «Τεχνικός Μαγειρικής Τέχνης» του τομέα «Τουρισμού – Μεταφορών», τους Νέους Ευρωπαίους Φεντεραλιστές (JEF Κομοτηνής) και τον Ελληνικό Οργανισμό Πολιτικών Επιστημόνων, προγραμματίζουν για τρίτη χρονιά φεστιβάλ γεύσεων με τίτλο «3η χρονιά ευρωμαγειρεύοντας: γνωρίζοντας την ευρωπαϊκή κουζίνα με προϊόντα του τόπου μας», την Πέμπτη 9 Μαΐου και ώρα 11:00πμ στην Κεντρική Πλατεία Κομοτηνής.

Στο πλαίσιο του εορτασμού, θα προετοιμαστούν συνταγές της ευρωπαϊκής κουζίνας με τοπικά προϊόντα, έχοντας ως σκοπό τη γνωριμία της τοπικής κοινωνίας με τον πολιτισμό και την κουλτούρα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών χωρών σε γαστρονομικό επίπεδο και ταυτόχρονη προβολή προϊόντων.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα happenings, παιχνίδια, ενημερώσεις σχετικές με τις ευκαιρίες στην ΕΕ, τα δικαιώματα του Ευρωπαίου πολίτη, την προωθητική καμπάνια των ευρωεκλογών #Αυτή_τη_φορά_ψηφίζω, και διανομή υλικού προσαρμοσμένο στις ηλικιακές ομάδες των παρευρισκόμενων (παιδιά, νέοι 16-30, 30+) έτσι ώστε ο καθένας να γνωρίσει την Ευρώπη μέσα από τα δικά του μάτια. Στη διάρκεια όλης της εκδήλωσης θα συμμετέχουν και μαθητές της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ροδόπης και Έβρου.

Το απόγευμα στις 19:30μμ στη Λέσχη Κομοτηναίων, «Λογο-μαχία επί σκηνής» μεταξύ μαθητών της ομάδας «Λόγου-Αντίλογου» του Γ' ΓΕΛ Κομοτηνής σχετικά με το γιατί αξίζει να συμμετέχει κανείς στις εκλογικές διαδικασίες.

Το Σάββατο 11 Μαΐου μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο από τις 16:00μμ-23:00μμ, η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα διοργανώνει την εκδήλωση «γιορτάζουμΕΕ #40χρόνιαΕλλάδαΕΕ». Θα χαιρετίσει ο επικεφαλής εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.
Θα συμμετέχουν:
- Τα συγκροτήματα του Schoolwave  Festival - Astrarot, Bailemos, Hidden Sick - επιλέχθηκαν για την καλύτερη διασκευή του Ύμνου της Ευρώπης (Ode to Joy) ή/και για το καλύτερο νέο τραγούδι για την Ευρώπη που ονειρεύονται
- Η Φιλαρμονική του Δήμου Αθηναίων
-
Οι πρεσβείες της Βουλγαρίας, Ιρλανδίας, Πολωνίας και Ρουμανίας με χορευτικό και μουσικό πρόγραμμα
- Οι πρεσβείες της Αυστρίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ιταλίας, Κύπρου, Λιθουανίας, Ολλανδίας, Ουγγαρίας, Πορτογαλίας, Σλοβακίας, Σλοβενίας, Τσεχίας με δώρα και παραδοσιακές λιχουδιές
- Τα κέντρα ευρωπαϊκής ενημέρωσης του Δήμου Αθηναίων και ΕΛΙΑΜΕΠ, με ενημερωτικό υλικό και παιχνίδια
- Το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

 
Guest star η Marina Sati και το συγκρότημά της

 

Ενημέρωση μέσω του FB event:

https://www.facebook.com/events/394752871374673                    

 
Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα

Βασιλίσσης Σοφίας 2, 10674 Αθήνα

τηλ: 210 72 72 100

http://ec.europa.eu/greece

email: comm-rep-athens@ec.europa.eu

Αθήνα (11/5/2019)

«Το Ραντεβού μας με την Ευρώπη»

Το Europe Direct ΕΛΙΑΜΕΠ συνδιοργανώνει με τη Student Association For International Affairs (SAFIA) ένα «speed dating». Καλεσμένοι θα είναι τέσσερις ερευνητές από το ΕΛΙΑΜΕΠ και ένας εκπρόσωπος από το Erasmus Student Network. Οι ενδιαφερόμενοι θα χωριστούν σε ομάδες των πέντε. Ένας-ένας, θα κάθεται απέναντι από τον αναλυτή-ερευνητή και θα έχει στη διάθεση του δύο λεπτά να τον ρωτήσει ό,τι απορία έχει για το συγκεκριμένο θέμα (μετανάστευση, οικονομική νομισματική πολιτική, ισότητα φύλων και λαϊκισμός). Μετά το πέρας των δύο λεπτών, η οργανωτική ομάδα θα χτυπά ένα κουδουνάκι και οι καλεσμένοι-παίχτες, θα αλλάζουν αναλυτή με τη φορά του ρολογιού, οπότε και όλοι οι παίχτες θα ενημερωθούν για όλες τις θεματικές. Θα δοθεί δώρο-έκπληξη στο τέλος της δραστηριότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής με email στο europe.direct@eliamep.gr, γράφοντας στο θέμα: #OurDatewithEurope!

Θεσσαλονίκη (11/5/2019)

«Ημέρα της Ευρώπης: Ευρωπαϊκές Εκλογές 2019» (12:00πμ - 16:00μμ στον πεζόδρομο Αγίας Σοφίας).

Το Europe Direct - ΚΕΔΗΘ σε συνεργασία με το Τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ και με τη συνδρομή του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα προγραμματίζει συνάντηση στην οποία εθελοντές θα ενημερώνουν τους διερχόμενους πολίτες σχετικά με την ΕΕ και τις ευρωπαϊκές εκλογές και παράλληλα θα διανέμουν σχετικό έντυπο πληροφοριακό υλικό. Την εκδήλωση θα πλαισιώσουν με μουσική το συγκρότημα Μπλέ Μύρτιλα και η ομάδα χορού ενηλίκων Jitterbugs SKG.

Θεσσαλονίκη (12/5/2019)

Μέρα Μαγιού - Αμερικανική Γεωργική Σχολή 11:00πμ-16:00μμ

Η δράση αυτή γίνεται κάθε χρόνο τη δεύτερη Κυριακή του Μαΐου και αποτελεί ευκαιρία για όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης και της περιφέρειας να περάσουν τις πύλες της Σχολής, να συμμετέχουν σε διάφορες δραστηριότητες στο campus αλλά και να πληροφορηθούν για όλα τα προγράμματα, τα προϊόντα και τη δράση του Ιδρύματος. To Europe Direct Kεντρικής Μακεδονίας, μέσα από το δικό του stand ενημερώνει για τον ρόλο και τις υπηρεσίες του δικτύου, δίνει υλικό και πραγματοποιεί δράσεις γύρω από τις παρακάτω θεματικές: 

1) Η Ευρώπη είναι θέμα αξιών (επιδαπέδιο παιχνίδι για παιδιά και μεγάλους)

2) Plastic is NO Fantastic. Ενημερωτική εκστρατεία για την πλαστική ρύπανση των ωκεανών (δώρο τσάντα από φιλικό για το περιβάλλον υλικό πολλών χρήσεων)

3) Αυτή τη φορά ψηφίζω: Ενημερωτική εκστρατεία για τις ευρωεκλογές 2019: Το παρών θα δώσει και το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα με στελέχη που θα ενημερώνουν.

Επίσης, θα πραγματοποιηθούν επισκέψεις σε σχολεία: στις 8 Μαΐου (σχολείο δεύτερης ευκαιρίας του Ευόσμου), στις 9 Μαΐου (5ο γυμνάσιο Θεσσαλονίκης) και στις 11 Μαΐου (Λύκειο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής όπου με τον Κωνσταντίνο Τσουτσοπλίδη από το Γραφείο του ευρωκοινοβουλίου στην Ελλάδα θα ενημερωθούν 200 μαθητές – first time voters για τις επερχόμενες ευρωεκλογές).

Ναύπλιο (14/5/2019)

Μαθητικό Θεατρικό Φεστιβάλ «Kι αν ήσουν εσύ;»


10 σχολεία, 180 μαθητές και μαθήτριες της Αργολίδας συμμετέχουν σε θεατροπαιδαγωγικά εργαστήρια και σε μία θεατρική σύνθεση με θέμα «Το ταξίδι». Το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αργολίδας, τον Δήμο Ναυπλιέων, το Europe Direct του Δήμου Ναυπλιέων και με την υποστήριξη του Πελοποννησιακού Λαογραφικού Ιδρύματος και των ΔΙΕΚ Άργους, διοργανώνουν μαθητικό θεατρικό φεστιβάλ με θέμα «Το ταξίδι», την Τρίτη 14 Μαΐου 2019, ώρες 9:00πμ – 13:00μμ, στον παλιό σταθμό των τραίνων στο Ναύπλιο.

Ηράκλειο Κρήτης (15-16/5/2019)

Φεστιβάλ Ξένων Γλωσσών, (Πολιτιστικό Κέντρο Ηρακλείου) σε συνεργασία με την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης, το IKY και το Σχολείο Ευρωπαϊκής Παιδείας όπου θα δοθεί η δυνατότητα να παρουσιασθούν από μαθητές και εκπαιδευτικούς ξενόγλωσσες εργασίες από τη συμμετοχή στα προγράμματα Erasmus+.

 

 Περισσότερες πληροφορίες για τις εκδηλώσεις με αφορμή την 9η Μαΐου στη σελίδα: https://europa.eu/!Hu73ju

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία