BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

Βραβεύσεις ελαιοτουριστικών δράσεων από τον ΣΕΔΗΚ

Βραβεία θα απονείμει ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ) για δράσεις που σχετίζονται με την ανάδειξη του πολιτισμού της ελιάς και την προβολή και διάθεση του ελαιολάδου στους ξένους και Ελληνες επισκέπτες της Κρήτης που χαρακτηρίζονται με τον τίτλο "Ελαιοτουριστικές".

sedik-6

65
0

Μουσεία Ελιάς, Τουριστικά Γραφεία, Ξενοδοχεία, Αγροτοτουριστικές μονάδες, Ταβέρνες ελαιολάδου, Τουριστικά Ελαιοτριβεία, κ.α.  που οι δράσεις τους σχετίζονται με την ανάδειξη του πολιτισμού της ελιάς και  την προβολή και  διάθεση του  ελαιολάδου και προϊόντων του στους Έλληνες και ξένους επισκέπτες της Κρήτης, μπορούν να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για βράβευση στον διαγωνισμό Ελαιοτουριστικών Δράσεων που οργανώνει ο  Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ)

Ειδικότερα, το ΔΣ του ΣΕΔΗΚ μετά την επιτυχία που είχε η περσινή  βράβευση Ελαιοτουριστικών δράσεων, αποφάσισε να  επαναλάβει  την δράση  αυτή  κατά την τρέχουσα τουριστική περίοδο  2019  επεκτείνοντας την σε όλους τους Δημόσιους και ιδιωτικούς Φορείς που σχετίζονται με την Ελιά και το Ελαιόλαδο.

Σύμφωνα με τα όσα κάνει γνωστά, οι Φορείς και οι επιχειρήσεις που θα βραβευτούν  θα είναι εκείνοι  οι  οποίοι   αναπτύσσουν  σε ικανοποιητικό βαθμό  μια ή περισσότερες από  τις  ακόλουθες δραστηριότητες:

  1. Μεθοδευμένη προσφορά ενημερωτικού υλικού για την Ελιά και το Λάδι ( βιβλία, CD, DVD) του ΣΕΔΗΚ για παιδιά η και ενήλικες.
  2. Αποκλειστική χρήση ελαιολαδου σε όλα τα φαγητά και εδέσματα που προσφέρουν.
  3. Χρήση νωπού ελαιολάδου σε επώνυμες συσκευασίες μιας χρήσεως ή μη ξαναγεμιζόμενες στα πρωινά, γεύματα ή δείπνα που προσφέρουν. 
  4. Προσφορά ως δώρου, επώνυμου έξτρα παρθένου συσκευασμένου ελαιολάδου .
  5. Έκθεση επώνυμων ελαιόλαδων σε ειδικά stands, προθήκες φωτιζόμενες ή περιστρεφόμενες.
  6. Οργάνωση ενημερωτικών, ψυχαγωγικών εκδηλώσεων (γευσιγνωσιών, ομιλιών, θεατρικών παραστάσεων κλπ).
  7. Οποιαδήποτε άλλη δραστηριότητα που συμβάλλει στην ανάδειξη του πολιτισμού της ελιάς και την προβολή και προώθηση του Κρητικού ελαιολάδου.

  Τα  Βραβεία που θα απονεμηθούν  θα είναι καλαίσθητες πλακέτες με την Χρυσή,  Αργυρή και Χάλκινη  Μινωική Ελιά  και Έπαινοι σε χαρτί τύπου πάπυρου (βλ.φωτο).

   Η αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων θα γίνει από ειδική Επιστημονική επιτροπή στην οποία θα μετέχουν εκπρόσωποι  Πανεπιστημιακών και Ερευνητικών ιδρυμάτων,  η οποία θα έχει την δικαιοδοσία να ζητήσει διευκρινήσεις ή και να ελέγξει τα στοιχεία των Φακέλων  υποψηφιότητας που θα υποβληθούν από τους ενδιαφερόμενους.

 Η απονομή των Πλακετών των  Βραβείων θα γίνει σε δημόσια  εκδήλωση που θα  λάβει  ευρεία δημοσιότητα και θα  οργανωθεί από τον ΣΕΔΗΚ , την Περιφέρεια , το ΜΑΙΧ και άλλους φορείς στα πλαίσια της Παγκόσμιας Hμέρας Ελιάς 2019  μέσα στο διάστημα 1 Νοεμβρίου εως 15 Δεκέμβριου 2019.

 Διευκρινίζεται ότι οι πλακέτες θα απονέμονται  μόνο στους παρόντες εκπροσώπους ή ηγετικά στελέχη  των βραβευόμενων επιχειρήσεων, οι οποίοι και θα πρέπει να  παρουσιάσουν στο κοινό, με φωτο η άλλα μέσα, περιληπτικά τις  σχετικές με την ελιά και το ελαιόλαδο δράσεις που ανέπτυξαν.    

 Μετά από αυτά προσκαλούνται όλοι οι φορείς και επιχειρήσεις  της Κρήτης (δημόσιοι και ιδιωτικοί) που αναπτύσσουν δράσεις οι οποίες  σχετίζονται με την περιβαλλοντική και πολιτιστική αξία της ελιάς και με την υγιεινή αξία  του ελαιολάδου που  ενδιαφέρονται  για τις βραβεύσεις αυτές  να  ενεργήσουν τα εξης

(α) Υποβολή    «Δήλωσης » στην  οποία θα εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους  το αργότερο μέχρι 5 Αύγουστου  2019 στον ΣΕΔΗΚ  τηλεφωνικά  στο 28210 50800, ή ηλεκτρονικά  στο e-mail info@sedik.gr. Σε αυτή θα αναφέρονται  το είδος και η   ονομασία  της επιχείρησης, το όνομα του ιδιοκτήτη η Δ/ντή, η  ταχ/κη  και ηλεκτρονική δ/νση και  τα τηλεφωνά  της επιχείρησης, καθώς και όνομα τηλέφωνο  πρόσωπου  επαφής  κλπ.

  (β) Υποβολή «Έκθεσης»  μεχρι  10 Οκτωβρίου 2019, για τις ελαιοτουριστικές  δράσεις που θα  πραγματοποιήσουν  το 2019  σύμφωνα με σχέδιο που θα  αποσταλεί σε όσους υποβάλλουν δήλωση ενδιαφέροντος.

Διευκρινήσεις – Πληροφορίες :  Νικ. Μιχελάκης, Αλκης Μπακαρός  τηλ 28210 50800

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία