BACK TO
TOP
Αναγγελίες Εκδηλώσεων

1ο Φεστιβάλ Οσπρίων Δυτικής Μακεδονίας

Στη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Οσπρίων Δυτικής Μακεδονίας, όπου φιλοδοξεί να αναδείξει τα προϊόντα της τοπικής παραγωγής, προχωρά η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας με την αγροδιατροφική σύμπραξή της.

prosprio_logo

Λεωνίδας Λιάμης

42
0

Η εκδήλωση θα έχει διήμερη διάρκεια, στις 27 και 28 Μαρτίου 2020 και θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Καστοριάς με στόχο να προβληθούν τα προϊόντα των παραγωγών, αλλά και των μεταποιητικών επιχειρήσεων του κλάδου.

Στο πλαίσιο αυτό προγραμματίζονται τρεις βασικοί θεματικοί άξονες για τη διοργάνωση και συγκεκριμένα την ανάπτυξη χώρου έκθεσης των προϊόντων των παραγωγών, τη διοργάνωση επιστημονικού forum γύρω από τις σύγχρονες εξελίξεις, από την παραγωγή έως και το branding των ελληνικών οσπρίων, καθώς και εκδηλώσεις γευσιγνωσίας, οι οποίες θα «δένουν» την τοπική παραγωγή με την τοπική γαστρονομία.

Στον εξωτερικό χώρο του διεθνούς εκθεσιακού κέντρου Καστοριάς οι διοργανωτές θα διαθέσουν χώρο και για κατασκευαστές και εμπόρους γεωργικών μηχανημάτων, ενώ στο εσωτερικό του κτηρίου θα υπάρχουν διαμορφωμένα περίπτερα για παραγωγούς οσπρίων και μεταποιητικές επιχειρήσεις του κλάδου.

Το Φεστιβάλ θα πλαισιωθεί και με δύο διαγωνισμούς, στους οποίους θα βραβευτούν αφενός η καλύτερη και πιο πρωτότυπη συσκευασία και αφετέρου η ποιότητα και τα συστήματα διαχείρισης του προϊόντος. Την πρώτη ημέρα του Φεστιβάλ, στο πλαίσιο των γαστρονομικών δράσεων, το ΙΕΚ μαγείρων Σεφ Καστοριάς θα παρουσιάσει παραδοσιακές και σύγχρονες συνταγές βασισμένες στο όσπρια αλλά και σε συνδυασμό με άλλα τοπικά προϊόντα όπως μοσχάρι κόκκινης φυλής, κρόκος κλπ, ενώ τη δεύτερη θα παρουσιαστεί μια γαστρονομική συνταγή από τον Σεφ Βαγγέλη Δρίσκα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία