BACK TO
TOP
Προϊόντα

Αρνάκι Ελασσόνας και νόστιμο και ΠΟΠ

Σε φυσικούς βοσκοτόπους, βόσκουν τα αρνάκια Ελασσόνας, τα οποία ανήκουν στο Μητρώο των Προστατευοµένων Ονοµασιών Προέλευσης και το κρέας τους πωλείται µόνο φρέσκο.

Arnaki-fourno

79
0

Στους βοσκοτόπους των ορεινών και µειονεκτικών περιοχών του ∆ήµου Ελασσόνας και της Τοπικής Κοινότητας ∆αµασίου του ∆ήµου Τυρνάβου, βόσκουν τα ΠΟΠ αρνάκια Ελασσόνας. Τα σφάγια προέρχονται από πρόβατα τα οποία φέρουν τα φαινοτυπικά χαρακτηριστικά των αυτόχθoνων ελληνικών φυλών που διαβιούν στην ευρύτερη ηπειρωτική χώρα και χαρακτηρίζονται από µικρή σωµατική διάπλαση, κοντά αλλά δυνατά πόδια, ισχυρή ιδιοσυγκρασία, αντοχή σε ακραίες κλιµατικές συνθήκες, ανθεκτικότητα σε ασθένειες, καθώς και ικανότητα στο βάδισµα.

Οι πληθυσµοί των προβάτων αυτών, είτε ανήκουν στις αυτόχθονες ηπειρωτικές ελληνικές φυλές «Καραγκούνικη», «Βλάχικη», «Σαρακατσάνικη» και «Μπούτσικο», είτε προέρχονται από διασταυρώσεις αυτών των φυλών µεταξύ τους ή και µε τις ελληνικές φυλές «Χιώτικο», «Σερρών», «Μυτιλήνης» & «Φριζάρτας». Τα πρόβατα διαβιούν σε εκτατικές ή ηµιεκτατικές συνθήκες και βόσκουν σε ορεινούς βοσκότοπους σε υψηλά υψόµετρα, άνω των 250 µ. Το πλέον χαρακτηριστικό γνώρισµα των περιοχών αυτών είναι η µεγάλη βιοποικιλότητα της υφιστάµενης χλωρίδας, µε πολλά αρωµατικά φυτά.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία