Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προϊόντα

Tα όψιµα πεπόνια έκοψαν την τιµή

Στα 40 λεπτά από το αρχικό 1 ευρώ έφτασε η τιµή στα πεπόνια, λόγω της αυξηµένης προσφοράς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της Agrenda. Η καλλιέργεια, ωστόσο, συνεχίζει να βαίνει καλώς στη ∆υτική Ελλάδα, αν και χάθηκε πλέον η πρωιµότητα.

19_pin_2

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

199
0

Ως και 60% έπεσε η τιµή στο υπαίθριο πεπόνι µέσα σε 15 µέρες, καθώς µπαίνουν στην αγορά και οι οψιµότερες παραγωγές. Στα 40 λεπτά το κιλό πωλείται πλέον από τον παραγωγό το πεπόνι, ενώ δύο εβδοµάδες πριν η τιµή άγγιζε το 1 ευρώ. Ο άστατος καιρός κατά τη διάρκεια της ανάπτυξης της καλλιέργειας, µείωσε την παραγόµενη ποσότητα στις πρώιµες σοδειές της δυτικής Πελοποννήσου, καθώς αντιµετωπίστηκαν αρκετά προβλήµατα µε ασθένειες, κυρίως µύκητες που µε τις βροχές και την αυξηµένη υγρασία βρήκαν πρόσφορο έδαφος και προσέβαλλαν µεγάλο αριθµό καλλιεργειών.

Όπως εξηγεί ο ∆ηµήτρης Ζαβός, επιχειρηµατίας στον τοµέα των γεωργικών φαρµάκων µε έδρα την Αρχαία Ολυµπία, τώρα η παραγωγή σε Ηλεία και Αχαΐα βαίνει καλώς, έχουν χαθεί όµως πια οι υψηλές τιµές της πρώιµης παραγωγής, καθώς Βόρεια Ελλάδα και Τρίκαλα µπαίνουν στην αγορά. 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία