BACK TO
TOP
Προϊόντα

Έπεσε στα 70 λεπτά το ρεβίθι

Η µεγαλύτερη παραγωγή του οσπρίου έριξε τις τιµές για τους παραγωγούς. Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της Agrenda, η καλλιέργεια του εν λόγω οσπρίου, είναι πράγματι πιο εύκολη από εκείνη της φακής, µε µικρότερη όµως ζήτηση

21_rebithi

87
0

Χαµηλότερη κατά 20 λεπτά είναι φέτος η τιµή στο ρεβίθι Μακαρένα, µε το προϊόν να προσγειώνεται στα 70 λεπτά ανά κιλό στον παραγωγό, από τα 90 λεπτά που έφτανε πέρυσι, σηµειώνοντας µείωση της τάξης του 22,2%.

Ο τύπος αυτός ρεβιθιού αποτελεί τον κύριο όγκο παραγωγής της Ελλάδας, καθώς είναι ο πιο γνωστός και ο πιο επιθυµητός από το αγοραστικό κοινό. Στην προσπάθεια αντικατάστασης ποτιστικών καλλιεργειών στο Θεσσαλικό κάµπο, πολλοί παραγωγοί έχουν καταλήξει στα όσπρια, τα οποία κρύβουν όπως φαίνεται µια µικρή παγίδα, τη ζήτηση.

Από φασόλι, ρεβίθι και λαθούρι, ο παραγωγός παίρνει περισσότερα κιλά/στρέµµα σε σχέση µε τη φακή, µε τους παραγωγούς να τα επιλέγουν και τις µεγαλύτερες ποσότητες αυτών των οσπρίων φέτος να ρίχνουν την τιµή. Η φακή βρίσκεται στα ίδια επίπεδα µε πέρυσι, στα 65-70 λεπτά το κιλό.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία