Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Προϊόντα

Συντονισμένη στάση του εμπορίου κρατάει χαμηλά προς το παρόν το αμύγδαλο

Λίγα τα 8 ευρώ για ψίχα και 3 ευρώ στο άσπαστο για µια χρονιά όπως η φετινή. ∆ιαφαίνεται συντονισµένη στάση του εµπορίου αν και η παραγωγή είναι µειωµένη.

21_pin_9

1770
0

Αφού στεγνώσουν τα αµύγδαλα µετά τη συγκοµιδή, από την ερχόµενη εβδοµάδα αναµένεται ότι θα πέσουν στην αγορά οι πρώτες αξιόλογες ποσότητες. Σε αυτή τη φάση, το  εµπόριο δείχνει πως οι προθέσεις του είναι να κρατήσει την τιµή στα επίπεδα του 2019, όταν οι ψίχα κυµαινόταν µεταξύ των 7 και 8 ευρώ το κιλό, ενώ το άσπαστο έφτανε τα 3 ευρώ. Ωστόσο η παραγωγή είναι µάλλον περιορισµένη την τρέχουσα εµπορική περίοδο, δεδοµένων των ζηµιών που άφησε πίσω του η απρόσµενη παγωνιά του περασµένου Μαρτίου. Σε αυτή τη συνθήκη έρχεται να προστεθεί και η ενισχυµένη παγκόσµια ζήτηση, που καθιστά όλο και λιγότερο ανταγωνιστικές τις εισαγωγές.

Πάντως, όπως εξηγεί στην Agrenda έµπειρος παραγωγός, οι τιµές που θα ακουστούν το πρώτο διάστηµα θα απέχουν αρκετά από αυτές που θα ακολουθήσουν, αφού σε πρώτη φάση οι έµποροι θα προσπαθήσουν να κλείσουν συµφωνίες µε πιεσµένη τιµή µε παραγωγούς τα οικονοµικά των οποίων δεν επιτρέπουν την αναµονή.

Το άρθρο φιλοξενήθηκε στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφόρησε το Σάββατο 10 Οκτωβρίου.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία