Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Αιγοπροβατοτροφία

Κόβουν το ψάρεμα σε αλιείς που έχουν χρέη στον ΟΓΑ

Όσοι ψαρεύουν επαγγελματικά πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση του ΟΓΑ ότι είναι ασφαλισμένοι.

Κόβουν το ψάρεμα σε αλιείς που έχουν χρέη στον ΟΓΑ

27
0

Ένταση και ανασφάλεια επικρατεί μεταξύ των επαγγελματιών αλιέων της Κρήτης, μετά την ενημέρωση που είχαν από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου ότι όσοι ψαρεύουν επαγγελματικά θα πρέπει να διαθέτουν βεβαίωση του ΟΓΑ ότι είναι ασφαλισμένοι στο ταμείο.

Όλοι οι επαγγελματίες ψαράδες είναι ασφαλισμένοι στον οργανισμό όπως λέει ο πρόεδρος του συλλόγου τους στο Ηράκλειο Μανώλης Μαντζαράκης όμως «ο ΟΓΑ θα δίνει βεβαιώσεις σε όσους έχουν χρέη;» διερωτάται. Το σωματείο των ψαράδων δεν μπόρεσε να θέσει το ερώτημα στους αρμοδίους του ΟΓΑ στο Ηράκλειο, αφού απουσιάζουν, λόγω της κατάληψης του κτιρίου, όπως λέει ο κ. Μαντζαράκης. Κι έτσι δεν έχει απάντηση. Όμως όλοι οι ψαράδες νοιώθουν ανασφάλεια, καθώς ουδείς διαθέτει βεβαίωση του ΟΓΑ. Κι αν εντοπιστούν από το Λιμεναρχείο χωρίς το έγγραφο αυτό, θα κληθούν να καταβάλλουν πρόστιμο.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που είχαν οι ψαράδες τη Δευτέρα 25 Ιανουαρίου από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηρακλείου, από τις 17 Δεκεμβρίου έχει φθάσει έγγραφο στην υπηρεσία βάσει του οποίου χρειάζεται να ξεκινήσουν έλεγχοι. Σε όσους δεν θα διαθέτουν τις βεβαιώσεις θα επιβάλλονται πρόστιμα. «Αν ο ΟΓΑ δεν δίνει βεβαιώσεις σε όσους έχουν χρέη είμαστε χαμένοι! Ποιος θα ξαναβγεί να ψαρέψει αν φάει έστω και μια φορά πρόστιμο. Τα πρόστιμα του Λιμεναρχείου κυμαίνονται από 300 έως 1.500 ευρώ» σχολιάζει ο κ. Μαντζαράκης και προσθέτει: «Θα ήταν παράλογο και να χρωστάμε στον ΟΓΑ και να μην μας αφήνουν να δουλέψουμε! Αν δεν ψαρέψουμε ούτε τις οικογένειές μας θα ζήσουμε ούτε τον ΟΓΑ θα εξοφλήσουμε».

Να σημειωθεί ότι και οι ψαράδες του Ηρακλείου συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις του κλάδου για το ασφαλιστικό και το φορολογικό, ενώ βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με την πανελλήνια Ομοσπονδία των επαγγελματιών αλιέων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία