Με εξαίρεση µια µικρή ατυχία που προκάλεσε το χαλάζι σε ορισµένες βασικές περιοχές παραγωγής, η οποία ωστόσο αφορά ένα περιορισµένο ποσοστό της σοδειάς που επλήγη από άποψη ποιότητας, η συνολική παραγωγή αναµένεται ανώτερη της περσινής ποιοτικά.
Την ίδια ώρα, ποσοτικά αναµένεται αύξηση η οποία δεν θα ξεπεράσει το 1%, οπότε οι παράγοντες αυτοί είναι που θα επιτρέψουν την ανοδική πορεία της τιµής παραγωγού. Σύµφωνα µε τις πληροφορίες, αυτό που ανησυχεί παραγωγούς και εξαγωγείς είναι η αυξηµένη φετινή σοδειά σε Ιταλία και Γαλλία, που όµως αναµένεται µε ελιγµούς κατά τις πρώτες εβδοµάδες της διάθεσης να ξεπεραστεί.
Διαβάστε περισσότερα στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 11 Μαΐου μαζί με το ένθετο «Φυτοπροστασία και Θρέψη»