Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Χρηµατιστηριακό ράλι σε περιβάλλον υποτονικής αγοράς

Το βαµβάκι βρίσκεται σε ανοδικό κανάλι και προσπαθεί να κατακτήσει τιµές όσον δυνατόν πιο κοντά στα 70 σεντς ανά λίµπρα. Η πιθανότητα ο νέος τυφώνας να πλήξει βαµβακοπεριοχές στις ΗΠΑ σε συνδυασµό µε κερδοσκοπικές τοποθετήσεις στην άνοδο έχουν φέρει την πρόσφατη δυναµική.

papadogianis_M_3_8

223
0

Φυσικά όσο πλησιάζουµε τα 70 σεντς θα βγαίνουν προς πώληση βαµβάκια από τους Αµερικανούς παραγωγούς, δυσκολεύοντας την περαιτέρω άνοδο. Η Κίνα από τη µεριά της, όπως σε άλλα εµπορεύµατα, έτσι και στο βαµβάκι προχωράει µε νέες αγορές στα πλαίσια της εµπορικής συµφωνίας µε τις ΗΠΑ, χτίζοντας τα κρατικά της αποθέµατα.

Ο αιγυπτιακός διαγωνισµός για αγορά 4.000 τόνων ελληνικής ίνας έκλεισε στα 69,40 σεντς παραδοτέα σε αιγυπτιακό λιµάνι και φυσικά αυτή η τιµή χαρακτηρίστηκε από όλους ως χαµηλή. Οι πωλήσεις της νέας σοδειάς για τα λευκά βαµβάκια γίνονται σε ίδια επίπεδα µε τις αντίστοιχες χρηµατιστηριακές τιµές, δηλαδή χωρίς κάποιο πριµ, αλλά όσο ενισχύεται το χρηµατιστήριο είναι πιθανό να ζητηθεί από τους αγοραστές και έκπτωση επί του χρηµατιστηρίου. Συνολικά πρέπει να έχουν πουληθεί περίπου 80.000 τόνοι από εκτιµώµενη παραγωγή σχεδόν 300.000 τόνους, που σηµαίνει πως είµαστε λίγο πίσω στις πωλήσεις, ενώ και οι εκκοκκίσεις και οι φορτώσεις είναι εξαιρετικά αργές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία