Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Προπωλήσεις σύσπορου στα 54 λεπτά μετά τη διόρθωση στη Νέα Υόρκη

Η διόρθωση στο χρηµατιστήριο Νέας Υόρκης, ελάχιστα επηρέασε τις ισορροπίες στην ελληνική αγορά, η οποία δείχνει να εισέρχεται σε µια πρώιµη περίοδο εκσυγχρονισµού του κλάδου µέσω της εδραίωσης των προπωλήσεων από παραγωγούς.

Cotton-vector-1

85
1

Προπωλήσεις στα 54 λεπτά για το σύσπορο μετά την χρηματιστηριακή διόρθωση

Από τα 56 λεπτά το κιλό, οι τιµές που έδιναν την περασµένη εβδοµάδα εκκοκκιστήρια κυµαίνονταν πέριξ των 54 λεπτών για  το σύσπορο, µε τα συµβόλαια ∆εκεµβρίου στο χρηµατιστήριο να διορθώνουν κάτω από τα 85 σεντς. Η διόρθωση συνέπεσε µε την ενίσχυση του δολαρίου, αφού η ισοτιµία έπεσε στα 1,17 ευρώ. Η αγορά διατηρεί ανοδικό ρυθµό τόσο σε συνάρτηση µε τα θεµελιώδη, όσο και µε τα τεχνικά. Η στήριξη του προϊόντος ενεργοποιείται σε τιµές πέριξ των 82 σεντς για τα συµβόλαια ∆εκεµβρίου, µε τις αντιστάσεις πέριξ των 87 σεντς ανά λίµπρα.

Πτωτικά το βαµβάκι παρά τη θετική έκθεση του USDA

Από τα πρόσφατα υψηλά στα τέλη Φεβρουαρίου, η αγορά έχει απολέσει περίπου 10 σεντς ανά λίµπρα κατόπιν µιας αρχικής διστακτικής διόρθωσης, η οποία εντάθηκε µε την ανακοίνωση της νέας έκθεσης προσφοράς/ζήτησης βάµβακος. Τα νέα από το αµερικανικό υπουργείο γεωργίας δεν ήταν άσχηµα για τις τιµές, δεδοµένου ότι δεν υπήρξε µείωση της παραγωγής στις ΗΠΑ και των τελικών αποθεµάτων. Ίσως η αγορά να ανέµενε µεγαλύτερης έκτασης µείωση για τα τελικά αποθέµατα, οπότε προκλήθηκαν µαζικές ρευστοποιήσεις προς αποκόµιση κερδών καθώς και ανατοποθετήσεις κεφαλαίων.

Το µόνο θετικό στοιχείο των ηµερών είναι η ισχυροποίηση του δολαρίου έναντι του ευρώ. Κατά τ’ άλλα το χρηµατιστήριο βιώνει µια πτώση µη αναµενόµενη ως προς την έκτασή της, ενώ παράλληλα το πριµ (βάση) επί των χρηµατιστηριακών τιµών ακόµα δεν βελτιώνεται. ∆ηλαδή θα περίµενε κάποιος ότι αφού πέφτουν απότοµα οι χρηµατιστηριακές τιµές, οι αγοραστές θα µπορούσαν να πληρώσουν κάτι καλύτερο όσον αφορά το πριµ στα ανοιχτά συµβόλαια. Εντούτοις οι κλώστες προτιµούν να κοιτάξουν την πτώση από απόσταση και να προβούν σε κινήσεις µόλις υπάρξει νέα ισορροπία.

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

11-03-2021 14:21ather

θα πουλησουμε με 54 τα 200 κιλα ανα στρεμμα και τα αλλα τσαμπα

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία