BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Ρίχνει την αγορά το USDA, πιέζεται κάτω από τα 80 λεπτά το σύσπορο

Κατά 3 εκατ. δέματα περιόρισε την προοπτική της κατανάλωσης η τελευταία έκθεση προσφοράς και ζήτησης του USDA, χωρίς παράλληλα να κόβει τονάζ από την παραγωγή των ΗΠΑ, σε μια καταγραφή που είδε το χρηματιστήριο βάμβακος να αντιδρά με απώλειες 4% μέσα σε λίγα λεπτά από τη δημοσίευση.

48849334033_65bbcbe7c4_h_copy

Πέτρος Γκόγκος

6067
2

Ρίχνει την αγορά βάμβακος η έκθεση USDA, πιέζεται κάτω από τα 80 λεπτά το σύσπορο

Η αγορά έκλεισε στην περιοχή των 85 σεντς η λίμπρα, που μεταφράζεται σε τιμή για το σύσπορο κοντά στα 78 λεπτά το κιλό παραδοτέα στο εκκοκκιστήριο, ωστόσο δεν αποκλείεται η εβδομάδα να κλείσει με μεγαλύτερες πιέσεις, αφού αρκετοί αναλυτές περιμένουν πως η αγορά θα δοκιμάσει μια πτωτική διάσπαση της βάσης των 82 σεντς η λίμπρα, που θεωρούνται τα χαμηλά του εύρους εδώ και αρκετές συνεδριάσεις.

Ενδιαφέρον έχει στην έκθεση και η μείωση των εξαγωγών για την Ελλάδα, με τους αναλυτές του αμερικανικού υπουργείου γεωργίας (USDA) να υπολογίζουν στα 1,45 εκατ. δέματα τις εξαγωγές έναντι της εκτίμησης για 1,56 εκατ. δέματα τον Σεπτέμβριο. Πρόκειται για 100.000 δέματα λιγότερα, τα οποία μεταφράζονται σε 22.000 τόνους εκκοκκισμένου βάμβακος. Δεν πρόκειται για μια μεγάλη μείωση, ωστόσο δείχνει να ανταποκρίνεται στην απουσία των Τούρκων από την εγχώρια αγορά. Όπως θα σχολιάσουν άνθρωποι της αγοράς πάντως, προς το παρόν δεν υπάρχουν ανησυχίες, αφού ποτέ μέχρι σήμερα δεν έχουν ξεμείνει αδιάθετες ποσότητες από ελληνικό βαμβάκι.

Συνθήκες πίεσης για τη διεθνή τιμή, διαμορφώνει εκτίμηση για μείωση των αμερικανικών εξαγωγών κατά 100.000 δέματα, στα 12,5 εκατ. δέματα, ενώ έκπληξη στην αγορά προκάλεσε το γεγονός ότι δεν αποτυπώνεται μείωση της αμερικανικής σοδειάς συγκριτικά με την εκτίμηση του προηγούμενου μήνα. Έτσι, αναμένεται ότι στη ζώνη βάμβακος των ΗΠΑ θα συγκομιστούν περίπου 13,8 εκατ. δέματα.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, η παραγωγή για την τρέχουσα περίοδο 2022/23 φαίνεται μειωμένη κατά 400.000 δέματα περίπου, που αντανακλά την μικρότερη παραγωγή του Πακιστάν. Τα τελικά αποθέματα αυξάνονται κατά 3,1 εκατ. δέματα με την κατανάλωση της Κίνας να υποχωρεί κατά σχεδόν 1 εκατ. δέματα. Μειωμένο φαίνεται και το εμπόριο βάμβακος κατά 1 εκατ. δέματα.

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

13-10-2022 16:25Τέλος

Καλαμπόκι όπως λέει ο φίλος πάνω . 72 λεπτά σήμερα στους μεσίτες ,πετρέλαιο 2,10. Στήριξη στο βαμβάκι από την κυβέρνηση τώρα !! Τετέλεσται

Απάντηση

13-10-2022 13:25γιαννιτσα

όταν είναι να σπειρουμε 1 ευρώ το κιλό να τσιμπήσει ο κόσμος και να σπείρει στο μάζεμα ανοιχτά και στο τέλος 75 λεπτά . καλαμπόκι και τέλος τουλάχιστον έχει λιγότερη δουλειά και άγχος.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία