BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Σηµαντική µείωση της κατανάλωσης στην έκθεση του USDA

Η σηµαντική µείωση της εκτίµησης παγκόσµιας κατανάλωσης (-3 εκατ. δέµατα) από το αµερικανικό υπουργείο γεωργίας φυσικά και ανέκοψε την ανοδική αντίδραση που πραγµατοποιούσε το βαµβάκι στις αρχές της εβδοµάδας.

pιφ87θφ__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_3_7

Γιάννης Παπαδογιάννης

1494
0

Κίνα, Ινδία και Πακιστάν θα µειώσουν την κατανάλωση ίνας και ο βασικός λόγος είναι η ανησυχία που δηµιουργεί η παγκόσµια ύφεση. Ενεργειακή κρίση, ύφεση, άνοδος των επιτοκίων από τις κεντρικές τράπεζες, θα επηρεάσουν 100% την παγκόσµια κατανάλωση υφασµάτων, ρούχων κτλ., χωρίς κανείς να γνωρίζει πόσο µπορεί να διαρκέσει αυτό.

Όσο η αγορά βρισκόταν στα χαµηλά της, η ζήτηση ήταν πιο δυνατή. Σηµειώθηκαν νέες πωλήσεις σε ανοιχτά συµβόλαια βάση ∆εκεµβρίου ‘22 ή αντίστοιχα Μαρτίου ‘23 σε τιµές περί των 10 σεντς πριµ επί των τιµών ∆εκεµβρίου ‘22. Κινητοποιήθηκε το Πακιστάν, ενώ η Τουρκία είναι ακόµα υποτονική. Μόλις οι τιµές του χρηµατιστηρίου άρχισαν να ενισχύονται, οι αγοραστές έκαναν πίσω, εν αναµονή του USDA report. Οι πωλήσεις εκκοκκισµένου βρίσκονται περίπου στους 100.000 τόνους κι αυτό αποτελεί ένα µέγεθος που δεν προκαλεί µεν στρες στους εκκοκκιστές, εντούτοις είµαστε λίγο χαµηλότερα από προηγούµενες σεζόν.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία