BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Η πτώση του δολαρίου έφερε άνοδο στο χρηµατιστήριο

Τα θεµελιώδη στοιχεία εξακολουθούν να µην είναι καλά, αλλά αυτό που συντηρεί το χρηµατιστήριο και δίνει κάποιες ανοδικές συνεδριάσεις είναι η αίσθηση ότι οι τιµές είναι χαµηλές σε σύγκριση µε ανταγωνιστικές καλλιέργειες.

papadogianis_M_8

Γιάννης Παπαδογιάννης

4131
0

Παράλληλα, σηµειώθηκε και γενικευµένη ανοδική πορεία των χρηµατιστηρίων σε συνέχεια της ανακοίνωσης της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ πως θα µειώσει τον ρυθµό αύξησης των επιτοκίων. Επακόλουθα το δολάριο µειώθηκε, ενώ την ίδια ώρα, τα περισσότερα εµπορεύµατα ενισχύθηκαν. 

Μετά από αρκετό καιρό βλέπουµε τους πωλητές σιγα σιγά να χωνεύουν τα νέα επίπεδα τιµών, τα οποία φυσικά είναι χαµηλότερα από τα προηγούµενα. Σηµειώθηκαν πωλήσεις για την  Αίγυπτο και λιγότερες για την Τουρκία σε πριµ επί του χρηµατιστηρίου µεταξύ 7-10 σεντς ανά λίµπρα. Το κακό είναι πως το δολάριο έχει χάσει περίπου 7% έναντι του ευρώ κι αυτό δεν βοηθάει στο να βγουν µε ευκολία περισσότερες δουλειές. Απ’ότι φαίνεται µε αυτά τα δεδοµένα θα προχωρήσουµε µέχρι το τέλος του έτους. Από Ιανουάριο θα δούµε τι βλέψεις και στρατηγική έχουν τα κλωστήρια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία