BACK TO
TOP
Βαμβάκι

Στόχος στον Έβρο, αύξηση καλλιέργειας τεύτλων

Να υποστηριχτεί η λειτουργία του ζαχαρουργείου της Νέας Ορεστιάδας και να πειστούν οι παραγωγοί της περιοχής να καλλιεργήσουν τεύτλα ήταν το αντικείμενο της διευρυμένης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της περιοχής, στην οποία συμμετείχαν υψηλόβαθμα στελέχη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ), εκπρόσωποι της Νομαρχίας, αγροτικών φορέων και συνεταιρισμών.

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα επιχειρεί η ΕΒΖ

2
0

Μέχρι τώρα παρότι η ΕΒΖ έχει υπογράψει συμβόλαια με παραγωγούς για την καλλιέργεια 50.000 στρεμμάτων, μόνο 14.000 στρέμματα σπάρθηκαν έως τώρα, καθώς τα υπόλοιπα είτε παραμένουν πλημμυρισμένα, είτε είναι αδύνατη η καλλιέργειά τους εξαιτίας της λάσπης.

Στη συνεδρίαση ανακοινώθηκε για ακόμα μία φορά από τους παράγοντες της βιομηχανίας πως, εφόσον υπάρξει απώλεια εισοδήματος, λόγω της καθυστερημένης σποράς, τότε αυτή θα καλυφθεί από τον ΕΛΓΑ.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες ζήτησαν εγγυήσεις από την ΕΒΖ για το εισόδημα από την τευτλοκαλλιέργεια, επιρρίπτοντας ευθύνες για την καθυστέρηση που παρατηρείται στο να κλείσουν τα αναχώματα, με αποτέλεσμα να παραμένουν πλημμυρισμένες μεγάλες εκτάσεις.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία