BACK TO
TOP
Farming

Το καινοτόμο project Φράουλας της Compo Expert Ελλάς είναι μόνο η αρχή

Η COMPO EXPERT Ελλάς, τα τελευταία 7 χρόνια έχει «μεταμορφωθεί» από μια επιχείρηση παροχής υψηλής ποιότητας λιπασμάτων σε ένα σημαντικό «παίχτη» στην Αλυσίδα του Τροφίμου (Food Chain). Με την προσθήκη της λέξης «EXPERT» στον τίτλο της πριν λίγα χρόνια, κατάφερε να εισάγει στην ελληνική αγορά μια σειρά καινοτόμων προϊόντων εξειδικευμένης θρέψης.

Oreopoulos_and_Pefanis20200729_141239

665
0

Τα προϊόντα αυτά μέσω μιας καινοτομικής προσέγγισης, αυτή των «Προγραμμάτων EXPERT” έφτασαν στα χέρια πρωτοπόρων παραγωγών και μετάφεραν εξειδικευμένη γνώση σε πρωτοπόρους Γεωτεχνικούς επιστήμονες καταφέρνοντας παράλληλα να δημιουργήσουν προϊόντα (π.χ. πιστοποιημένος σπόρο σιταριού ΕΛΠΙΣ και SITOS Club) με το λογότυπο της εταιρείας πάνω στο σακί. 

Η θρέψη των φυτών παίζει σπουδαίο ρόλο και στην ποιότητα των τελικών προϊόντων στο ράφι του καταναλωτή (φρούτα και λαχανικά). Η COMPO EXPERT Ελλάς  αναγνωρίζοντας αυτή την ανάγκη και κατανοώντας τη σπουδαιότητα του ρόλου της θρέψης φυτών ως έναν πολύτιμο κρίκο της Αλυσίδας του Τροφίμου (Food Chain) προχώρησε στη δημιουργία καινοτόμων προγραμμάτων εξειδικευμένης θρέψης για την παραγωγή υψηλής αξίας τελικών νωπών προϊόντων. 

Έτσι, μέσα στη σειρά “Προγράμματα EXPERT” δημιουργήθηκε μια νέα ομάδα με την ονομασία Special Crops” με σκοπό να πάει την ιδέα ένα βήμα παραπέρα. Με απλά λόγια, να βοηθήσει στη δημιουργία νέων αγροτικών τροφίμων με υψηλή προστιθέμενη αξία πάντα με τη σύνδεση όλων των κρίκων της Αλυσίδας Τροφίμου από τον παραγωγό, τον Γεωτεχνικό, τον EXPERT, τον έμπορο μέχρι και τον τελικό καταναλωτή. 

Τα Special Crops παρουσιάζουν πολλαπλά οφέλη τόσο για το περιβάλλον με τη λελογισμένη χρήση τελευταίας τεχνολογίας λιπασμάτων COMPO EXPERT, για τον παραγωγό με αύξηση της απόδοσης και ποιότητας του παραγόμενου προϊόντος, για τον χονδρέμπορο και το λιανέμπορο με τη διεύρυνση της γκάμας των ελληνικών φρέσκων προϊόντων όσο και για τον τελικό καταναλωτή που μπορεί να απολαμβάνει ελληνικά φρέσκα αγροτικά προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας.

Το πρώτο βήμα λοιπόν έγινε με τη συνεργασία της COMPO EXPERT Ελλάς και της εταιρίας εμπορίας εξωτικών φρούτων «ΠΕΦΑΝΗΣ Α.Ε.» για την παραγωγή του προϊόντος με την ονομασία “Καλοκαιρινές Φράουλες Καλαβρύτων”.

 

Πρόκειται για ένα καινοτόμο προϊόν λόγω της εποχής παραγωγής της (καλοκαίρι ) και είναι μια προσπάθεια του παραγωγού κ. Σπήλιου Κόντη με έδρα την Κέρτεζη Καλαβρύτων στην οποία καλλιεργεί υπαίθρια καλοκαιρινή φράουλα.

 

Ο παραγωγός ακολουθώντας το Πρωτόκολλο Παραγωγής αναφορικά με την ολοκληρωμένη θρέψη της φράουλας που δημιούργησε το Τεχνικό Τμήμα της COMPO EXPERT Ελλας με το συνεργάτη και γεωπόνο της περιοχής κ. Δημήτρη Παπασταύρου καθώς και με τη συνεχή επίβλεψη των υπευθύνων γεωπόνων της εταιρίας κκ. Δημήτρη Δρόλια και Τάσου Λόντου, παρήγαγε υψηλής ποιότητας φράουλα από τον Ιούλιο μέχρι και τον Οκτώβριο 2020.

 

Η Φράουλα Καλαβρύτων διατίθεται στα ράφια των μεγαλύτερων αλυσίδων Super Market της χώρας μας σε συσκευασία των 250gr με την επωνυμία της εταιρίας “ΠΕΦΑΝΗΣ Α.Ε.” και φέρει ειδική σήμανση Powered by COMPO EXPERTσυνοδευόμενο από το λογότυπο της εταιρίας προκειμένου να υποδηλώσει την εφαρμογή και παρακολούθηση της θρέψης της καλλιέργειας από την κορυφαία εταιρία θρέψης φυτού COMPO EXPERT Ελλάς.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι η συνεργασία όλων των παραπάνω κρίκων της Αλυσίδας Τροφίμου διασφαλίζεται από μεταξύ των μερών ιδιωτικά συμφωνητικά που σκοπό έχουν την τήρηση όλων των κανόνων προκειμένου να εξασφαλιστεί η μοναδικότητα του προϊόντος καθώς και τα οφέλη που απολαμβάνει όποιος συμμετέχει σε αυτή την κοινή προσπάθεια.

Ειδικό αφιέρωμα που φιλοξενήθηκε στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 7 Νοεμβρίου
Ειδικό αφιέρωμα που φιλοξενήθηκε στην Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 7 Νοεμβρίου

 

Στα πλαίσια της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας, υπάρχει σχεδιασμός για επέκταση της γκάμας των καινοτόμων τροφίμων ελληνικής παραγωγής υψηλής αξίας και υπάρχει ανοιχτή πρόσκληση για όποιον ενδιαφερόμενο, μέρος της Αλυσίδα Τροφίμου, επιθυμεί να συμμετέχει επικοινωνώντας με τα κεντρικά γραφεία της COMPO EXPERT Ελλάς στην Αθήνα.

 

Περισσότερες πληροφορίες στο εξειδικευμένο website www.compoexperthellasnet.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές