Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Farming

Πτήσεις καρπόκαψας σε οπωρώνες της Μακεδονίας και Δυτικής Ελλάδας, συστάσεις για ψεκασμούς

Ξεκίνησε στις ορεινές περιοχές της Αχαΐας η πτήση της καρπόκαψας την 16η Μαΐου στα μηλοειδή όπως μεταφέρουν οι γεωπόνοι του τοπικού Κέντρου Φυτοπροστασίας.

milias

146
1

Το 2% των ωοαποθέσεων τοποθετείται στις 30 Μάϊου ενώ το 2% των εκκολάψεων αναμένεται στις 3 Ιουνίου. Το 50% και 75% των εκκολάψεων αναμένονται στις 19 και στις 26 Ιουνίου, αντίστοιχα. Έχοντας υπόψιν τα ανωτέρω, οι γεωπόνοι της τοπικής ΔΑΟΚ συνιστούν ψεκασμούς κάλυψης με την εφαρμογή εντομοκτόνων με ωοκτόνο δράση το διάστημα από 30 Μαΐου έως 3 Ιουνίου ή σε διαφορετική περίπτωση εφαρμογή εντομοκτόνων με προνυμφοκτόνο δράση ή εντομοκτόνων που περιέχουν ενεργούς μικροοργανισμούς του ιού του τύπου των κοκκιώσεων από την 3η έως το μέγιστο την 12η Ιουνίου. Σε περίπτωση που οι πτήσεις επιμείνουν, συνίσταται επανάληψη των αντίστοιχων ψεκασμών σε 21 ημέρες. Υπενθυμίζεται πως επειδή η πλειονότητα των αυγών αποτίθεται στα ψηλά κλαδιά των μηλοειδών, να ληφθεί μέριμνα ώστε να καλυφθούν με επιμελημένη εφαρμογή του ψεκασμού και οι κορυφές των δένδρων.

Επεμβάσεις από 23 Μαΐου έως 1 Ιουνίου στα ημιορεινά της Μακεδονίας

Από τα δεδομένα του δικτύου των παγίδων του Περιφερειακού Κέντρου Φυτοπροστασίας Θεσσαλονίκης εκτιμάται ότι ξεκίνησε η πρώτη πτήση του εντόμου, στις ημιορεινές περιοχές, το χρονικό διάστημα 14-16 Μαΐου.

Με βάση τις θερμοκρασίες που καταγράφονται από τους μετεωρολογικούς σταθμούς της Ράχης Ημαθίας και της Ράχης Πιερίας έγιναν οι υπολογισμοί της έναρξης των ωοτοκιών και των εκκολάψεων των αυγών.

Ημιορεινές περιοχές:

  • Η έναρξη των ωοτοκιών υπολογίζεται το χρονικό διάστημα 20-22 Μαΐου.
  • Οι πρώτες εκκολάψεις υπολογίζονται το χρονικό διάστημα 28-30 Μαΐου.

Ενδεικτικός χρόνος επέμβασης ανάλογα με τον τρόπο δράσης των φυτοπροστατευτικών προϊόντων:

  • 23-26 Μαΐου για τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα με εφαρμογή κατά την εναπόθεση των ωών
  • 29 Μαΐου-1 Ιουνίου για τα φυτοπροστατευτικά προϊόντα που στοχεύουν στις νεαρές προνύμφες
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία