BACK TO
TOP
Farming

Υπό διαμόρφωση θεσμικό πλαίσιο για ανακύκλωση δοχείων φυτοπροστασίας

Θέμα χρόνου είναι η διαμόρφωση του κατάλληλου θεσμικού πλαισίου που θα αποσαφηνίζει τις διαδικασίες ανακύκλωσης των συσκευασιών που έχουν χρησιμοποιηθεί για προϊόντα φυτοπροστασίας, όπως φάνηκε σε ειδική εκδήλωση της εταιρείας CYCLOS του Ελληνικού Συνδέσμου Φυτοπροστασίας (ΕΣΥΦ).

KAR_4772

Καλλιόπη Τσαρνά

88
1

Δεσμεύσεις επί του θέματος ανέλαβαν από την πλευρά των αρμόδιων αρχών τόσο ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργος Στρατάκος, όσο κι o Μανώλης Γραφάκος, γενικός γραμματέας Συντονισμού Διαχείρισης και Αποβλήτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το ζητούμενο, όπως όλα δείχνουν, είναι να ξεκαθαρίσει ο δρόμος της ανακύκλωσης στο συγκεκριμένο πεδίο δραστηριότητας και να υποχρεωθούν όλοι οι κρίκοι της αλυσίδας (αγρότες, καταστήματα αγροτικών εφοδίων, εταιρείες φυτοπροστασίας) να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί, ώστε τα υλικά συσκευασίας να παίρνουν με ασφάλεια την οδό της ανακύκλωσης. Κομβικός απ’ ότι φαίνεται θα είναι σε όλο αυτό ο ρόλος των καταστημάτων διάθεσης των φυτοπροστατευτικών, όπου θα πρέπει να τοποθετούνται και οι αντίστοιχοι κάδοι, για την επιστροφή των άδειων συσκευασιών που έχουν χρησιμοποιηθεί από τους αγρότες. 







Φωτογράφος: Γεωργία Καραμαλή
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Farming Πληρωμές