BACK TO
TOP
Καινοτόμες Λύσεις

BASF και Cargill λανσάρουν ποικιλία κάνολα ιχθυοτροφής

Οι υδατοκαλλιεργητές και οι παραγωγοί ζωοτροφών θα έχουν σύντομα πρόσβαση σε τροφή με φυτικής προέλευσης πηγές λιπαρών οξέων Ω3, καθώς το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ενέκρινε προς καλλιέργεια ποικιλία του φυτού της κάνολα στις ΗΠΑ, που περιέχει τα επιθυμητά στην υδατοκαλλιέργεια λιπαρά οξέα, δήλωσε η Cargill της Minneapolis στις 7 Αυγούστου.

ixthiokalliergeia-550x367

Ελισσαίος-Ιωάννης Μανιάτης

12
0

Οι τροφές για τις υδατοκαλλιέργειες, ιδίως του σολομού, περιέχουν ιχθυέλαια για να βοηθήσουν τα ψάρια να βοηθήσουν τα ψάρια να φτάσουν τα επιθυμητά επίπεδα σε δύο Ω3 λιπαρά οξέα, τα eicosapentaenoic acid (EPA) και docosahexaenoic acid (DHA). Η Cargill με την BASF στο Ludwigshafen της Γερμανίας, συνδύασαν την τεχνική τους κατάρτιση για παράγουν το Latitude, μια ποικιλία που περιέχει φυτικής προέλευσης εναλλακτική πηγή Ω3, σχεδιασμένη να απαλλάξει από την επιπλέον πίεση τη συγκομιδή άγριων ψαριών που χρησιμοποιούνται ως πηγές EPA και DHA σε τροφές για ιχθυοκαλλιέργειες.

«Αυτή η έγκριση σημαίνει πως είμαστε εντός στόχου ως προς την παράδοση του Latitude, του υποκατάστατου υχθιελαίου, από ελαιούχους σπόρους κάνολα σε ιχθυοκαλλιεργητές και παρασκευαστές ζωοτροφών», δήλωσε ο Mark Christiansen, διαχειριστικός διευθυντής για τα έλαια ειδικού σκοπού της Cargill, ενώ συμπλήρωσε πως «Αντιπροσωπεύει άλλο ένα βήμα-κλειδί προς τη δημιουργία μιας παγκόσμιας αλυσίδας παραγωγής που μπορεί να ανταποκριθεί στην κρίσιμη περιβαλλοντική πρόκληση»

H Cargill ξεκίνησε δοκιμές σε ποικιλίες κάνολα με Ω3 λιπαρά οξέα, έπειτα από αδειοδότηση, σε πολλές τοποθεσίες στην Μοντάνα το 2015.

Η BASF, παρήγαγε το πακέτο δεδομένων από τις δοκιμές και υπέβαλε την εφαρμογή της καλλιέργειας για αυτόν τον σκοπό προς έγκριση από το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ. Τώρα η Cargill θα εισάγει στην αγορά το Latitude, σε μια κυκλική αλυσίδα προμήθειας.

Η συμβατική κάνολα περιέχει alpha-linolenic acid (ALA), ένα άλλο είδος Ω3 λιπαρού οξέως, χωρίς όμως να περιέχει EPA και DHA.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία