BACK TO
TOP
Newsletters

Farming Report - Τεύχος 170

Farming Report - Τεύχος 170

0
0

Διαβάστε τα περισσότερα θέματα της εφημερίδας Agrenda

Σύνθετο βαλκανικό το νέο μοντέλο ελληνικής γεωργίας

Φορολογία και ασφαλιστικό ζορίζει περισσότερο τους μικρούς, την ώρα που και τα ισχυρά σχήματα χάνουν την ανταγωνιστικότητά του

Σε λίγα χρόνια τίποτα δεν θα μοιάζει μ’ αυτό που ξέραμε στην ελληνική γεωργία. Με την πορεία που έχουν πάρει τα πράγματα είναι πολύ πιθανή η συγκέντρωση μεγάλου μέρους της αγροτικής δραστηριότητας σε όλο και πιο ισχυρά επιχειρηματικά σχήματα.
Αυτά θα βασίζονται, είτε σε συνενώσεις αξιόλογων εκμεταλλεύσεων από το σημερινό φάσμα των αγροτικών επιχειρήσεων και επαγγελματιών του αγροτικού χώρου,  είτε σε νέους σχηματισμούς που θα ελέγχονται από εγχώρια και διεθνή οικονομικά funds και θα επενδύουν στην αγροτική παραγωγή αξιοποιώντας διαθέσιμες παραγωγικές γαίες και εκπαιδευμένο προσωπικό.       
Σε κάθε περίπτωση, ο αγροτικός τομέας στη χώρα μας υποχρεώνεται αυτό τον καιρό σε μια επίμονη διαδικασία αναζήτησης νέας φυσιογνωμίας, κυρίως ως αποτέλεσμα:
  των ειδικών συνθηκών που διαμορφώνουν τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής τα οποία έλαβε πρόσφατα η κυβέρνηση και επηρεάζουν άμεσα τους αγρότες,
  του αναβαθμισμένου ρόλου που ανατίθεται στην αγροτική δραστηριότητα και παραγωγή διεθνώς και
  της ανάγκης επανεκκίνησης της ελληνικής οικονομίας στη βάση ενός άλλου παραγωγικού μοντέλου, με ιδιαίτερη βέβαια αναφορά στον πρωτογενή τομέα.
Όπως υποστηρίζουν οι εμπειρότεροι γύρω από τα θέματα αυτά, η εξέλιξη των πραγμάτων διεθνώς, οδηγεί νομοτελειακά και στη χώρα μας σε μια νέα πραγματικότητα, την οποία βέβαια οι κεντρικές επιλογές των φερόντων την πολιτική ευθύνη, αντί να επιβραδύνουν, σε αναζήτηση μιας διαφορετικής κατεύθυνσης, μάλλον επιταχύνουν, λόγω και της επιπολαιότητας με την οποία αντιμετωπίζεται ο αγροτικός τομέας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία