Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Business

Γλυκάθηκαν στο βερεσέ τα νέα αφεντικά της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη

Με το φόβο ότι οι καθυστερήσεις στην εξόφλησή τους για γάλα που έχουν παραδώσει στη γαλακτοβιομηχανία Δωδώνη, θα φθάσουν σύντομα και τους τρεις μήνες, όταν πριν από την αλλαγή του ιδιοκτησιακού της καθεστώτος, το διάστημα ήταν μόλις στον ένα μήνα, ζουν οι κτηνοτρόφοι της Ηπείρου και εκφράζουν έντονη ανησυχία για τους κινδύνους που κρύβει η πρακτική αυτή για τη βιωσιμότητα των εκμεταλλεύσεών τους.

Γλυκάθηκαν στο βερεσέ τα νέα αφεντικά της γαλακτοβιομηχανίας Δωδώνη

3
1

Ήδη η διοίκηση της Δωδώνη έχει φθάσει να έχει «μέσα» 2,5 μήνες τους περίπου 6.500 κτηνοτρόφους, με τους οποίους συνεργάζεται κι όλα δείχνουν ότι η κατάσταση δύσκολα θα βελτιωθεί στο άμεσο μέλλον λόγω έλλειψης ρευστότητας.

Στην αρχή της εβδομάδας διαρροές από τη νέα ιδιοκτησία της γαλακτοβιομηχανίας έκαναν λόγο ότι για το 50% των οφειλών του Μαρτίου, που παρέμεναν τότε ακόμη ανεξόφλητες, «το 20%, που αντιστοιχεί σε περίπου 800 χιλ. ευρώ, θα πιστωθεί στους λογαριασμούς των δικαιούχων στις επόμενες ημέρες». Για το υπόλοιπο 30% του Μάρτη ωστόσο, η διατύπωση που επιλέχθηκε από τις ίδιες πηγές ήταν προσεκτικά αόριστη, αφού επισημάνθηκε ότι η διοίκηση ευελπιστεί να είναι σε θέση να το αποπληρώσει στο επόμενο δεκαήμερο, χωρίς όμως να αναλαμβάνεται οποιαδήποτε δέσμευση επ’ αυτού.

Όσο για τις οφειλές του Απρίλη η μόνη βεβαιότητα που εκφράζεται είναι ότι η εξόφλησή τους θα γίνει και πάλι τμηματικά, ενώ για το Μάιο η απάντηση είναι ότι «δεν είναι σε καθυστέρηση. Ούτως ή άλλως θα πρέπει να πληρωθεί στις 25 Ιουνίου». Με αυτό βέβαια δεν συμφωνούν οι παραγωγοί. «Μας έχουν ήδη στους δυόμιση μήνες και όπως το πάνε σύντομα θα είμαστε μέσα για ένα τρίμηνο. Έτσι κτηνοτροφία δεν στέκεται. Το κόστος στις ζωοτροφές έχει ξεφύγει, οι τιμές στο γάλα παραμένουν σταθερές, από το κρέας φθάσαμε να μην έχουν πια κανένα έσοδο και δεν υπάρχει πλέον χρηματοδότηση για να στηριχθούν οι εκμεταλλεύσεις» είπε στην Agrenda ο πρόεδρος του συνδέσμου κτηνοτρόφων Ηπείρου κ. Μιχάλης Τζίμας.


Αναλυτικό ρεπορτάζ βρείτε στην Agrenda του Σαββάτου, 8 Ιουνίου.
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

09-06-2013 15:39κων/νος

Όπως ακριβώς το είπατε...γλυκάθηκαν στο βερεσέ.... Στην επόμενη σαιζόν όμως θα δούνε τι εστι καθετοποιημένος κτηνοτρόφος... Ήδη 6 μεγάλες μονάδες μετακομίζουν απο ιωάννινα στο αργυρόκαστρο. βλέπεις εκεί ο Μπερίσα προσφέρει Γή και ύδωρ. Εννοείτε και το δικό μου γάλα (60.000lt) ας το ξεχάσουν απο τώρα. Αυτό θα πει ανάπτυξη φίλε μου...όχι αστεία. Άντε και του χρόνου!!

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία