BACK TO
TOP
Διεθνή

Πώς η Κομισιόν θα χρηματοδοτήσει το νέο πράσινο deal;

Το ερώτημα προβληματίζει πολλούς ευρωβουλευτές. Ψηφιακές υποδομές, καινοτομία, εκσυγχρονισμός της αγροτικής παραγωγής, πράσινη οικονομία είναι μερικές από τις προτεραιότητες της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για τα επόμενα πέντε χρόνια.

germany_eu_u-thumb-large

10
0

Απαιτούν επενδύσεις δισεκατομμυρίων. Παραμένει άγνωστο πού θα βρεθούν τα χρήματα και πώς θα ανταποκριθεί η Ελλάδα στις δαπανηρές προκλήσεις του μέλλοντος. Το σχόλιο από τον Έλληνα  ευρωβουλευτή Γιώργο Κύρτσο: "Πράσινο deal, πράσινη προσαρμογή- άντε να προσαρμόσεις τον αγροτικό τομέα με τα προβλήματα που έχει στην Ελλάδα στην πράσινη εποχή. Ψηφιοποίηση- κατά την άποψή μου ξεπερνάει τις δυνατότητες της ΕΕ, έχουν φύγει μπροστά οι Αμερικανοί και οι Κινέζοι. Και όλα αυτά τα φιλόδοξα κι ωραία, τα οποία βέβαια ψήφισα και προσυπογράφω, χωρίς λεφτά. Χωρίς αύξηση του ευρωπαϊκού προϋπολογισμού. Χωρίς σοβαρή δυνατότητα κρατικής παρέμβασης. Δεν νομίζω ότι μπορεί να γίνουν όλα αυτά. Προσυπογράφω όλους τους στόχους της φον ντερ Λάιεν, αλλά πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να τους εφαρμόσουμε".

Η συζήτηση για το χρηματοδοτικό πλαίσιο της ΕΕ στα επόμενα χρόνια έχει «βαλτώσει», καθώς οι πλουσιότερες χώρες διστάζουν να βάλουν το χέρι στην τσέπη και το χρηματοδοτικό κενό που αφήνει η αποχώρηση της Βρετανίας δεν έχει καλυφθεί, ενώ οι υποχρεώσεις αυξάνονται. «Έχουμε εγκλωβιστεί σε μία περίεργη συζήτηση, την οποία βρίσκω αντιπαραγωγική», λέει ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην Deutsche Welle. "Έφυγαν οι Βρετανοί και μας άφησαν τη ...βρετανική νοοτροπία πίσω τους. Αυτοί που έχουν τα οικονομικά μέσα στην ΕΕ διαμαρτύρονται, γιατί δήθεν δεν θέλουν να γίνει μία Ένωση μεταβίβασης πόρων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία