BACK TO
TOP
Διεθνή

Καμπανάκι για την κακοδιαχείριση πόρων της ΚΑΠ από Ευρωβουλή

Στοιχεία που συνδέουν περιπτώσεις απάτης, διαφθοράς και ανάδειξης κακόβουλων επιχειρηματικών συμφερόντων με κακοδιαχείριση των κονδυλίων της ΚΑΠ εξέδωσε πρόσφατα η ομάδα των Πρασίνων βουλευτών του Ευρωκοινοβουλίου.

Flickr_-_boellstiftung_-_Forum_1__2_

17
0

Η έκθεση με τίτλο «Πού πηγαίνουν τα χρήματα της ΕΕ» συντάχθηκε επ’ αφορμή των τριμερών διαπραγματεύσεων για τη νέα ΚΑΠ, με τους Πράσινους Ευρωβουλευτές να ισχυρίζονται ότι έχουν καταγραφεί τα τελευταία χρόνια δεκάδες περιπτώσεις διαφθοράς με κινητήριο δύναμη τους πόρους της ΚΑΠ σε πέντε κράτη μέλη: την Βουλγαρία, την Τσεχία, την Ουγγαρία, την Σλοβακία και την Ρουμανία. «Παρά τις έρευνες, τα σκάνδαλα και τις διαμαρτυρίες, η Κομισιόν κλείνει τα μάτια της σε φαινόμενα κατάχρησης δημόσιου χρήματος. Αυτή η ΚΑΠ, απλά δεν δουλεύει, δίνει λάθος κίνητρα στους πλέον ακατάλληλους ανθρώπους και αυτό πρέπει να αλλάξει» σχολίασε η  Βιόλα φον Κράμον, Ευρωβουλευτής των Πρασίνων και μέλος της επιτροπής προϋπολογισμού της Ευρωβουλής.

 

«Οι τελικοί αποδέκτες των κονδυλίων της ΚΑΠ θα έπρεπε να εντοπίζονται πιο εύκολα, πρέπει να αποκλείονται μεγάλες αγροτικές εταιρείες από την διαχείριση και αξιοποίηση των χρημάτων αυτών» υποστήριξε σε ομιλία της στην Ευρωβουλή, η πράσινη βουλευτής Βιόλα φον Κράμον

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία