BACK TO
TOP
Διεθνή

Η ΕΕ εξετάζει τη μεταφορά ουκρανικών σιτηρών στην πολυπληθή Αίγυπτο

Το ενδεχόμενο προμήθειας ουκρανικών σιτηρών στην Αίγυπτο εξετάζει η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της συμφωνίας μεταξύ Βρυξελλών και Καΐρου για τον περιορισμό της μετανάστευσης και την παροχή οικονομικής στήριξης σε σχέση με την επιδείνωση της σύγκρουσης Παλαιστινίων – Ισραηλινών.

R6TDVEU2CCWS4T27NTZBT2PDIQ

65
0

Λεπτομέρειες της συμφωνίας δεν έχουν αποκαλυφθεί, το προσχέδιο της σχετικής συμφωνίας ενδέχεται να περιλαμβάνει διατάξεις για την εισαγωγή προϊόντων διατροφής, η οποία αποτελεί κύριο παράγοντα οικονομικού κινδύνου για την Αίγυπτο, με 110 εκατομμύρια πληθυσμό, ακόμη και πριν από την έναρξη της σύγκρουσης στη Γάζα.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είπε ότι η συμφωνία θα ευθυγραμμιστεί με ένα παρόμοιο έγγραφο που υπογράφηκε στις αρχές του 2023 με την Τυνησία, το οποίο περιελάμβανε χρηματοδότηση για τη διαχείριση των συνόρων και την οικονομική υποστήριξη.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ, οι Βρυξέλλες εξετάζουν τη δυνατότητα χρήσης διαδρόμων, που δημιουργήθηκαν για την εξαγωγή σιτηρών από την Ουκρανία με σκοπό την παράδοση αγροτικών προϊόντων στην Αίγυπτο.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία