BACK TO
TOP
Διεθνή

Άρση του εμπάργκο στα Ουκρανικά σιτηρά ζητά η Κομισιόν από την Πολωνία

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή απέστειλε επιστολή ζητώντας την άρση του επ' αόριστου εμπάργκο στις αδασμολόγητες εισαγωγές ορισμένων αγροτικών προϊόντων στην Πολωνία.

oykrania

63
0

Αυτό ανέφερε στα πολωνικά μέσα ενημέρωσης ο Czeslaw Siekerski, υπουργός Γεωργίας της Πολωνίας.

«Υπάρχει μια αυξανόμενη απειλή επιστροφής της κρίσης των σιτηρών που αντιμετωπίσαμε πριν από ένα χρόνο. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζητά από την Πολωνία να άρει το εμπάργκο στα γεωργικά προϊόντα από την Ουκρανία με τους αγρότες να ανησυχούν για το ενδεχόμενο τα ουκρανικά σιτηρά να ξεκινήσουν να εξάγονται μόνο από το νέο έτος», ανέφερε σε δήλωσή του.

Με το νέο έτος, οι ανησυχίες των αγροτών για την προμήθεια αγροτικών προϊόντων από την Ουκρανία δεν εξαφανίζονται. Ο Πρόεδρος του Γεωργικού Επιμελητηρίου του Λούμπλιν, Gustaw Jędrzejek, έλαβε μηνύματα ότι οι εισαγωγές τεσσάρων ειδών σιτηρών από την Ουκρανία θα ξαναρχίσουν την 1η Ιανουαρίου.

«Δεν ξέρουμε τι θα συμβεί στα σύνορα, επειδή υπάρχουν αντιφατικές πληροφορίες σχετικά με τη διέλευση σιτηρών στην Πολωνία ως αδασμολόγητες εισαγωγές», εξήγησε ο Gustaw Jedrzejek σε δήλωση του.

Σύμφωνα με τον υπουργό Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης Czeslaw Siekerski του Πολωνικού Λαϊκού Κόμματος, το ψήφισμα για το μονομερές κλείσιμο των συνόρων είναι σε ισχύ. Εν τω μεταξύ, οι Βρυξέλλες επιδιώκουν να επαναλάβουν τις εισαγωγές.

«Αυτό το εμπάργκο είναι αόριστο. Αναμένουμε να είναι, και έχουμε ήδη αποδείξεις γι' αυτό, επειδή λάβαμε μια επιστολή από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή που ζητούσε την άρση του εμπάργκο», εξήγησε ο Τσέσλαβ Σικέρσκι.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία