BACK TO
TOP
Χρηματιστήριο

Άνοδος των ευρωαγορών παρά τα επεισόδια στην Ουάσινγκτον

Με κέρδη κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Πέμπτη αντλώντας ώθηση από τις προσδοκίες για άλλο ένα δημοσιονομικό πακέτο στις ΗΠΑ μετά την επικράτηση των Δημοκρατικών στην αμερικανική Γερουσία.

ευρωαγορες

19
0

Οι Δημοκρατικοί κέρδισαν τις δύο θέσεις στη Γερουσία στις επαναληπτικές εκλογές της Τζόρτζια, σφραγίζοντας τον έλεγχο του κόμματος στο Κογκρέσο και στον Λευκό Οίκο. Αυτό ανοίγει τον δρόμο για ένα νέο πακέτο τόνωσης της αμερικανικής οικονομίας που βρίσκεται και πάλι να αντιμετωπίζει ισχυρές υφεσιακές πιέσεις από τα δρακόντεια μέτρα περιορισμού για την ανάσχεση της πανδημίας. 

Τα δραματικά και πρωτοφανή γεγονότα που διαδραματίστηκαν χθες Τετάρτη 6 Ιανουαρίου στην Ουάσινγκτον, με ένα οπλισμένο πλήθος υποστηρικτών του προέδρου Τραμπ να παραβιάζει τα μέτρα ασφάλειας και να εισέρχεται με τη βία στο Καπιτώλιο, διακόπτοντας τη διαδικασία επικύρωσης της εκλογικής νίκης του Τζο Μπάιντεν, δεν φαίνεται να ανησυχούν τα παγκόσμια χρηματιστήρια. 

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX Europe 600 κερδίζει 0,3% στις 407,60 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX ενισχύεται σε ποσοστό 0,3% στις 13.927,58 μονάδες, ο γαλλικός CAC-40 κερδίζει επίσης 0,3% στις 5.647,27 μονάδες, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει μικρά κέρδη 0,2% στις 6.858,61 μονάδες.

Στην περιφέρεια ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,1%, ενώ ο ισπανικός IBEX 35 υποχωρεί σε ποσοστό 0,5%. 

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η Bayer AG ανακοίνωσε σήμερα 7 Ιανουαρίου ότι έχει εισέλθει σε συμφωνία συνεργασίας με την CureVac NV για την υποστήριξη της ανάπτυξης και προμήθειας του εμβολίου της εταιρείας βιοτεχνολογίας κατά της νόσου Covid-19.

Ο γερμανικός κολοσσός θα συνεργαστεί με την CureVac στην περιοχή της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σε κάποιες άλλες επιλεγμένες αγορές προκειμένου να διευκολύνει την προμήθεια των εκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου. 

Ο τίτλος της Bayer σημειώνει άλμα 2,8% μετά την ανακοίνωση της συνεργασίας. 
Πηγή: capital.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία