BACK TO
TOP
Πολιτικές

Αμφισβητεί η Γερμανία την πολιτική μείωσης στη χρήση φυτοπροστατευτικών

«Πολύ φιλόδοξοι οι στόχοι της Κομισιόν» επιμένει η Γιούλια Κλόκνερ, η Γερμανίδα υπουργός Γεωργίας που σε λίγες μέρες θα παραλάβει το καμπανάκι του προέδρου του Συμβουλίου των Υπουργών Γεωργίας της ΕΕ.

teletext-dpa-image-agrarministerin-julia-kloeckner-100_2400x1350

35
0

Από την πρώτη στιγμή η κα. Κλόκνερ δεν δίστασε να εκφράσει τη διστακτικότητά της απέναντι στους στόχους που ξεδιπλώνουν οι Βρυξέλλες για τις επόμενες δεκαετίες, ανταποκρινόμενη παράλληλα στις ανησυχίες του αγροτικού κόσμου της χώρας της. Ανησυχίες που γεννούν οι περιορισμοί στη χρήση δραστικών ουσιών για την προστασία και την θρέψη των καλλιεργειών. Η Κύπρια επίτροπος που συνυπογράφει την πολιτική από το Αγρόκτημα στο Χωράφι, Στέλλα Κυριακίδη, απείλησε ακόμα και με προσφυγή στα δικαστήρια την υπουργό και την γερμανική κυβέρνηση, όταν η κα. Κλόκνερ κατηγόρησε την ίδια για προχειρότητα και ανεπάρκεια. Τώρα η Γερμανίδα εξηγεί το αυτονόητο, ότι δηλαδή σκοπός της Γεωργίας είναι η παραγωγή επαρκών ποσοτήτων τροφίμων και πως το πλάνο περιορισμού των δραστικών ουσιών σηκώνει πολλές πολιτικές συζητήσεις και τεχνικές αναλύσεις.

Ειδικότερα, η Γιούλια Κλόκνερ επισημαίνει ότι οι στόχοι που τίθενται στη στρατηγική «Από το αγρόκτημα στο πιάτο» για τη μείωση της φυτοπροστασίας, τη χρήση λιπασμάτων κ.λπ. πρέπει να αποτελέσουν αντικείμενο «εντατικών τεχνικών και πολιτικών συζητήσεων» τους επόμενους μήνες - δηλαδή «εάν και σε ποιο βαθμό αυτές οι προσεγγίσεις και οι στόχοι είναι κοινοί στα κράτη μέλη ... και μπορούν να επιτευχθούν εάν είναι απαραίτητο.»

Η Υπουργός υπογραμμίζει ότι είναι σημαντικό γι 'αυτήν να «καταλήξει σε κοινή κατανόηση των ενίοτε πολύ περίπλοκων σχέσεων». Μετά τη δημοσίευση της στρατηγικής σε συνέντευξη τύπου στα τέλη Μαΐου, ο Klöckner σημείωσε ότι υπήρχε σαφής ανάγκη βελτίωσης της στρατηγικής.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία