BACK TO
TOP
Πολιτικές

Παρέλυσαν λόγω απεργίας οι υπηρεσίες του Γεωργίας

«Νέκρωσε», για τέταρτη συνεχή ημέρα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, λόγω των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων, με αποτέλεσμα να μην λειτουργεί καμία υπηρεσία και να εμποδίζεται η υλοποίηση καίριων αποφάσεων όπως αυτής των πληρωμών αγροτών. Μάλιστα, λόγω των κινητοποίησεων στο ΥΠΑΑΤ, η συνάντηση του Γενικού Γραμματέα του ΥπΑΑΤ, κ. Μόσχου Κορασίδη με τους εκπροσώπους του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας (είχε οριστεί για την της Πέμπτη 15 Νοεμβρίου), αναφορικά με την κατανομή εθνικών ενισχύσεων de minimis στους κτηνοτρόφους θα πραγματοποιηθεί μέσα στην εβδομάδα.

Παρέλυσαν λόγω απεργίας οι υπηρεσίες του Γεωργίας

2
0

Την ίδια ώρα, γενίκευση των  κινητοποίησεων με τη συμμετοχή όλων των γεωτεχνικών Δ.Υ, ζητεί η ΠΟΓΕΔΥ καλώντας τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων μελών της να πάρουν τα αναγκαία μέτρα για τη διεύρυνση της απεργίας πανελλαδικά.

Οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, απεργούν και σήμερα Τρίτη μετά από τρεις συνεχόμενες 24ωρες κινητοποιήσεις, την Πέμπτη, την Παρασκευή και την Δευτέρα, ενώ προγραμματίζουν νέες διαμαρτυρίες, σε συνεργασία με τους υπαλλήλους των εποπτευόμενων φορέων  (ήδοι  οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΟ «Δήμητρα» πραγματοποίησαν 3ήμερη απεργία), ζητώντας την απόσυρση του πρόσφατου νόμου 4390/2012, ώστε να αποτραπεί η εφαρμογή των απολύσεων των συναδέλφων τους Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.
Οπως τονίστηκε την Παρασκευή σε  Γενική Συνέλευση των εργαζομένων «οι απολύσεις αυτές, εφόσον πραγματοποιηθούν, θ΄ ανοίξουν την κερκόπορτα της γενίκευσης των αντιλαϊκών και αντιϋπαλληλικών μέτρων που προβλέπει για το σύνολο των Δ.Υ., όλων των κατηγοριών και κλάδων μέσω της αξιολόγησης-κατάργησης Υπηρεσιών και της αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων».

Το φιτίλι πάντως «άναψε» η απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Αθ. Τσαυτάρη, να μεταφέρει όλες τις υπηρεσίες και τους οργανισμούς στις πρώην αποθήκες του Κεράνη στη λεωφόρο Θηβών.

Σύμφωνα με όσα είπε στο πλαίσιο της ψήφισης του προϋπολογισμού στη Βουλή, στόχος του είναι «ένα νέο οργανόγραμμα λιτό και απλοποιημένο μαζί με τη μεταφορά όλων των υπηρεσιών σε ένα βιοκλιματικό κτίριο στο πρώην κτίριο Κεράνης, που υλοποιεί τον σχεδιασμό για ένα επιτελικό, αποτελεσματικό και ευέλικτο υπουργείο». Η προσπάθειά του αυτή προχωρά μετ’ εμποδίων, αφού οι κινητοποιήσεις δεν αφήνουν να λειτουργήσει τίποτα στην πλατεία Βάθη και στα υπόλοιπα κτίρια.

Συνέχιση των κινητοποίησεων ζητεί η ΠΟΓΕΔΥ

Σε συνέχεια της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των εργαζομένων στο ΥΠ.Α.Α.Τ. που λήφθηκε την Τετάρτη 16-11-2012 για την προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στο ΥΠΑΑΤ, τις οποίες αποδέχτηκαν οι δύο Ομοσπονδίες, το Δ.Σ. της ΠΟΓΕΔΥ επισημαίνει την ανάγκη έντασης του αγώνα και γενίκευσής του με τη συμμετοχή όλων των γεωτεχνικών Δ.Υ. Στα πλαίσια αυτά καλεί τα Δ.Σ. των πρωτοβάθμιων σωματείων μελών της να πάρουν τα αναγκαία μέτρα για τη διεύρυνση της απεργίας πανελλαδικά.

Η προηγούμενη  ανακοίνωση των εργαζομένων και των γεωτεχνικών:

Σας κάνουμε γνωστό ότι σήμερα και κατά τη διάρκεια της 24ης απεργίας, πραγματοποιήθηκε εκ νέου Γενική Συνέλευση του Συλλόγου Εργαζομένων ΥΠ.Α.Α.Τ. Νομού Αττικής για την εκτίμηση της κατάστασης και αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης απεργίας όλων των υπαλλήλων του ΥΠ.Α.Α.Τ. για την Δευτέρα 19/11/2012, ώστε να έχει καθολική επιτυχία με την έκδοση Δελτίων Τύπου και τη δημιουργία κτηριακών Επιτροπών Αγώνα.

Η Γενική Συνέλευση εκτίμησε ότι η επιτυχία της απεργίας προϋποθέτει την άμεση συμμετοχή και εφαρμογή από το σύνολο των εργαζομένων και γι’ αυτό το λόγο προβλέπει τη σύγκληση επαναλαμβανόμενων Γενικών Συνελεύσεων. Το πρώτο αίτημα της κινητοποίησης είναι το μπλοκάρισμα των διαδικασιών του πρόσφατου Νόμου 4093/2012, ώστε να αποτραπεί η εφαρμογή των απολύσεων των συναδέλφων Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου.

Οι απολύσεις αυτές, εφόσον πραγματοποιηθούν, θ΄ ανοίξουν την κερκόπορτα της γενίκευσης των αντιλαϊκών και αντιϋπαλληλικών μέτρων που προβλέπει για το σύνολο των Δ.Υ., όλων των κατηγοριών και κλάδων μέσω της αξιολόγησης-κατάργησης Υπηρεσιών και της αξιολόγησης των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η Γενική Συνέλευση επισημαίνει ότι οι παραπάνω απολύσεις και η γενίκευσή τους θα υλοποιήσουν τον στόχο της τρικομματικής κυβέρνησης για απολύσεις 150.000 Δημοσίων Υπαλλήλων μέχρι το 2015 και για το λόγο αυτό κανένας Δημόσιος Υπάλληλος δεν πρέπει να θεωρεί ότι είναι στο απυρόβλητο.

Θεωρούμε ότι η φύση αυτών των μέτρων και η επίδρασή τους σε συναδέλφους όλων των κλάδων και κατηγοριών Δημοσίων Υπαλλήλων πρέπει να βρει την καθολική αντίσταση από το σύνολο των Πρωτοβάθμιων και Δευτεροβάθμιων Οργάνων του ΥΠ.Α.Α.Τ. και γενικότερα των Δημοσίων Υπαλλήλων. Για το λόγο αυτό η Γενική Συνέλευση καλεί τις Διοικήσεις των παραπάνω Οργάνων να συνεχίσουν στις ίδιες αποφάσεις και μέτρα συντονισμού, ώστε να ασκηθεί η μεγαλύτερη δυνατή πίεση στην κυβέρνηση για την ανατροπή αυτού του Νόμου. Στο ίδιο πλαίσιο η Γενική Συνέλευση καλεί να πάρουν ανάλογες αποφάσεις και τα Σωματεία των εποπτευόμενων Οργανισμών του ΥΠ.Α.Α.Τ. και εκδηλώνει τη συμπαράστασή της στους εργαζόμενους του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και άλλων Φορέων που ήδη βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με το ίδιο πλαίσιο αιτημάτων.

Τα Διοικητικά Συμβούλια των ΠΟΓΕΔΥ και ΠΟΣΕΥΓ δηλώνουν ότι συμφωνούν και αποδέχονται την παραπάνω απόφαση της Γενικής Συνέλευσης Εργαζομένων του ΥΠ.Α.Α.Τ. Νομού Αττικής και σας καλούν να πάρετε τα κατάλληλα μέτρα για τη γενίκευση αντίστοιχων αποφάσεων για το σύνολο των μελών σας.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία