BACK TO
TOP
Πρόσωπα

Έφυγε ο θρύλος των αγροτικών μηχανημάτων, Helmut Claas

Ο επί σειρά ετών διευθύνων σύμβουλος και πρόεδρος του ομίλου Claas, Helmut Claas έφυγε από την ζωή τη Τρίτη 5 Ιανουαρίου, σε ηλικία 94 ετών.

889e4dfd836c0c8fd99fcbcee92f000d__1_

25
0

Η απώλεια μιας τόσο σημαντικής προσωπικότητας έρχεται ως ένα μεγάλο σοκ για την οικογένεια και τους συγγενείς του, τους περισσότερους από 11.000 υπαλλήλους του σε όλο τον κόσμο, τον αγροτικό τύπο και ολόκληρη τη γεωργική βιομηχανία.

Ο Helmut γεννήθηκε το 1926 στο Harsewinkel. Οι γονείς του, ο Αύγουστος και η Paula Claas, διοικούσαν μια μικρή εταιρεία γεωργικών μηχανημάτων με εργατικό δυναμικό περίπου 100 ατόμων. Μετά την αποφοίτησή του από το σχολείο, ολοκλήρωσε τις σπουδές του ως μηχανικός.

Ακολούθησε η πρακτική του άσκηση σε μεταλλουργικές εταιρείες και μετά από συμπληρωματικές σπουδές στον τομέα της γεωργίας στο Παρίσι, ανέλαβε τον σχεδιασμό και την ίδρυση ενός διανομέα Claas στη Γαλλία (τώρα Claas France). Το 1958 εντάχθηκε στην οικογενειακή εταιρεία που είχαν ιδρύσει οι γονείς του στο Harsewinkel και το 1962 διορίστηκε διευθύνων σύμβουλος.

O Helmut Claas κατείχε τη θέση του προέδρου της επιτροπής των μετόχων για 25 χρόνια. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, η ανησυχία ενέτεινε τη διεθνή παρουσία της σε χώρες εκτός Ευρώπης.

Νέες θέσεις παραγωγής και πωλήσεων δημιουργήθηκαν στην Ινδία, τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, την Κίνα και τη Νότια Αμερική. Ένα σημαντικό στρατηγικό ορόσημο επιτεύχθηκε το 2003 με την εξαγορά της γαλλικής κατασκευαστικής εταιρείας τρακτέρ Renault Agriculture.

Ιδιαίτερη έμφαση έδινε πάντα στην ανάπτυξη πρωτοποριακών προϊόντων και στη μαζική παραγωγή τους. Στις αξιοσημείωτες επιτυχίες κατά τη διάρκεια της βασιλείας του περιλαμβάνονται ο συνδυασμός Lexion, η θεριστική μηχανή Jaguar και το τρακτέρ Xerion

Ακολούθησαν αμέτρητα βραβεία, συμπεριλαμβανομένης της τιμητικής υπηκοότητας από την πόλη καταγωγής του Harsewinkel, και τον Νοέμβριο του 2013, ο κ. Claas εντάχθηκε στο Hall of Fame των αμερικανικών κατασκευαστών εξοπλισμού.

Ο Χέλμουτ ήταν πρώτα απ 'όλα αγρότης. Διοικούσε ένα αγρόκτημα στην Ανατολική Αγγλία και συχνά έμενε εκεί με τη σύζυγό του, την Έρικα. Του άρεσε να έρχεται σε επαφή με τους αγρότες της γειτονιάς και έδειξε έντονο ενδιαφέρον για ζητήματα που αφορούν τις γεωργικές επιχειρήσεις. Είχε επίσης πάθος για το κυνήγι.

Σήμερα, η κόρη του, Cathrina Claas-Mühlhäuser, είναι υπεύθυνη για την λήψη αποφάσεων και την ανάπτυξη του Ομίλου Claas, και στοχεύει να θα συνεχίσει να αναπτύσσει την εταιρεία όπως θα ήθελε ο πατέρας της.
Πηγή: profi.co.uk

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία