BACK TO
TOP
Πρόσωπα

Έτοιμος ο Ντράγκι για νέο κυβερνητικό συνασπισμό, πτώση ομολόγων Ιταλίας

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Ντράγκι μιλώντας στη Γερουσία το πρωί της Τετάρτης 20 Ιουλίου, τόνισε πως είναι έτοιμος να ξαναχτίσει τον κυβερνητικό συνασπισμό και ότι η έκρηξη υποστήριξης των τελευταίων ημερών δεν μπορεί να αγνοηθεί.

Mario-Draghi-ride

143
0

Οι δηλώσεις Ντράγκι σηματοδότησαν μια χαλάρωση της κυβερνητικής κρίσης που ξέσπασε την προηγούμενη εβδομάδα και απείλησε να επαναφέρει τη χώρα σε κατάσταση αναταραχής. 

"Ο μόνος τρόπος, εάν θέλουμε να παραμείνουμε ενωμένοι, είναι να δημιουργήσουμε αυτό το σύμφωνο από την αρχή, με θάρρος, αλτρουισμό, αξιοπιστία", ανέφερε ο Ντράγκι στη Γερουσία, σηματοδοτώντας ότι είναι έτοιμος να παραμείνει πρωθυπουργός εάν αναγεννηθεί η κυβέρνηση συνασπισμού του. 

Στο πρώτο μέρος της ομιλίας του στη Γερουσία, ο Ντράγκι τόνισε πως πέρυσι του ζητήθηκε να δημιουργήσει μια κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και των εκτάκτων καταστάσεων σε οικονομία και κοινωνία. 

Η ευρεία στήριξη από όλα τα κόμματα πλην ενός, επέτρεψε στην κυβέρνησή του να δράσει γρήγορα και να εγκρίνει μεταρρυθμίσεις, τόνισε. 

"Νομίζω πως ένας πρωθυπουργός ο οποίος δεν έχει βρεθεί αντιμέτωπος με τους ψηφοφόρους ποτέ, χρειάζεται την πιο ευρεία δυνατή στήριξη από τη Βουλή", τόνισε ο Ντράγκι. 

Μετά τις δηλώσεις του το ιταλικό χρηματιστήριο παρέδωσε τις αρχικές απώλειες και καταγράφει άνοδο 0,5%, ενώ οι αποδόσεις των 10ετών ιταλικών ομολόγων μειώθηκαν κατά 13 μονάδες βάσης στο 3,2% και η διαφορά με το γερμανικό ομόλογο περιορίστηκε κατά 11 μονάδες βάσης στις 194, που αποτελεί το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων επτά και πλέον ημερών.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία