BACK TO
TOP
Πληρωμές

Κατάτι αυξημένο το πριμ βοοειδών, για Μάιο ρύζι και συμπύρηνα

Για τον άλλο μήνα οι συνδεδεμένες σε συμπύρηνα, ρύζι και ειδικά δικαιώματα κτηνοτρόφων.

6_pin_18

Ελένη Δούσκα

122
3

Μετά την πίστωση της συνδεδεµένης στα αιγοπρόβατα τη Μεγάλη ∆ευτέρα, σειρά στον προγραµµατισµό των αρµοδίων προς πληρωµή παίρνει η αντίστοιχη ενίσχυση στα βοοειδή. Άλλωστε, µε όλο το βάρος της πολιτικής ηγεσίας να έχει πέσει στη στήριξη των αιγοπροβατοτρόφων, κάτι παραπάνω από αναµενόµενες και δίκαιες θεωρούνται οι αντιδράσεις των βοοτρόφων, των οποίων η συνδεδεµένη πρώτη φορά δεν πληρώθηκε µαζί µε αυτή των συναδέρφων τους µε αιγοπρόβατα. Υπό αυτές τις συνθήκες, και προς αποφυγήν λοιπών έντονων αντιδράσεων από τους κτηνοτρόφους, από την πλατεία Βάθη και τη ∆οµοκού δροµολογούν την πίστωση της συνδεδεµένης στα βοοειδή πριν βγει ο Απρίλιος. Βέβαια, στο µηχανογραφικό σύστηµα του Οργανισµού Πληρωµών ακόµα δεν φαίνεται κάτι, εντούτοις η φόρτωση των στοιχείων για την πληρωµή των παραγωγών µπορεί να γίνει και εν µία νυκτί, όποτε αποφασιστεί κάτι τέτοιο. 

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι το ύψος της ενίσχυσης θα είναι κατάτι υψηλότερο από πέρυσι, που κυµάνθηκε στα 171 ευρώ ανά επιλέξιµο θηλυκό ζώο και αφορούσε 8.000 δικαιούχους. Σηµειωτέον ότι ο συνολικός προϋπολογισµός για το 2019 ανέρχεται στα 35,5 εκατ. ευρώ.

Όσον αφορά τώρα τις υπόλοιπες συνδεδεµένες, που έχουν µείνει απλήρωτες και αφορούν το ρύζι, τα συµπύρηνα ροδάκινα και τα ειδικά δικαιώµατα της κτηνοτροφίας, αυτά πρέπει να αναµένονται κάποια στιγµή µέσα στον επόµενο µήνα. 

Κατά τα λοιπά, να σηµειωθεί ότι τη Μεγάλη ∆ευτέρα πιστώθηκαν 74,25 εκατ. ευρώ για συνδεδεµένες και ενισχύσεις των µικρών νησιών του Αιγαίου, οι οποίες καταβάλλονται για πρώτη φορά στο πλαίσιο των πληρωµών για τις αιτήσεις 2019 και 5,97 εκατ. ευρώ που αφορούσαν συµπληρωµατικές πληρωµές για καθεστώς βασικής ενίσχυσης, πράσινη ενίσχυση, νέους γεωργούς, ειδική ενίσχυση βάµβακος, πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά ψυχανθή, πρωτεϊνούχα κτηνοτροφικά σανοδοτικά ψυχανθή, βρώσιµα όσπρια, βιοµηχανική ντοµάτα, σκληρό σίτο, ζαχαρότευτλα, καρποί µε κέλυφος και µήλα. Επιπλέον, τη Μεγάλη Τετάρτη ο ΕΛΓΑ κατέβαλε αποζηµιώσεις 18,85 εκατ. ευρώ σε 7.376 δικαιούχους παραγωγούς, για καταστροφές φυτικού και ζωικού κεφαλαίου του έτους 2019 και µια µέρα µετά τη Μεγάλη Πέµπτη 181.755 ευρώ σε 75 δικαιούχους παραγωγούς των Προγραµµάτων Κρατικών Οικονοµικών Ενισχύσεων «Πυρκαγιές 2016» και «Ετήσιο 2017» που ολοκλήρωσαν την αποκατάσταση των ζηµιών στις πληγείσες γεωργικές τους εκµεταλλεύσεις.

Με ίδια ενίσχυση, αλλά µειωµένο προϋπολογισµό οι ενισχύσεις στα νησιά

Με µειωµένο το συνολικό ποσό της ενωσιακής ενίσχυσης στα προϊόντα των µικρών νησιών του Αιγαίου, αλλά χωρίς αλλαγές στο ύψος της ενίσχυσης ανά καλλιέργεια πληρώθηκαν τη Μεγάλη ∆ευτέρα και 34.500 δικαιούχοι των νησιών του Αιγαίου για διάφορες καλλιέργειες, µε το ποσό των 9.59 εκατ. ευρώ (από το οποίο 8.597.000 ευρώ αφορούν στην καλλιέργεια ελαιώνων). Ειδικότερα, σύµφωνα µε σχετική τροποποιητική απόφαση, που προηγήθηκε, γίνεται γνωστό ότι για τις πληρωµές των αιτήσεων 2019 και έπειτα ισχύει ότι το ποσό της ενίσχυσης µπορεί να φτάσει έως και τα 700 ευρώ ανά εκτάριο.

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

27-04-2020 22:38Βάσω

Χρόνια πολλά. Η συνδεδεμένη για τα βοοειδη πότε θα πληρωθεί ξέρει κανείς??

Απάντηση Συνολικές απαντήσεις (1)

21-04-2020 12:31Κώστας

Δώστε λεφτά για τα βοειδη τα αιγοπροβατα δώσατε λιγότερο από περυσι

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Προϊόντα Εμπορεύματα